Прогнозите на синоптиците за обилен снеговалеж в страната се сбъднаха.

...
Прогнозите на синоптиците за обилен снеговалеж в страната се сбъднаха.
Коментари Харесай

Обилен снеговалеж на места в страната: Каква е пътната обстановка?

Прогнозите на синоптиците за изобилен снеговалеж в страната се сбъднаха. Каква е ситуацията на високопланинските проходи „ Хаинбоаз ”, „ Шипка ” и „ Петрохан ”?

Към момента Проходът на Републиката е отворен за всички моторни транспортни средства, сподели в ефира на " Нова телевизия ".директорът на Областното пътно ръководство инж. Венцислав Ангелов.

Проходът „ Петрохан ” е отворен за придвижване. Новата снежна завивка е към 10 см. Почистен и опесъчен е регионът. 7 от общо 27 машини в област Монтана чистят Прохода. Препоръчва се водачите да потеглят напът с готови за зимни условия коли.

Температурите на прохода „ Шипка ” сутринта бяха към -5 градуса, а вятърът е осезателен. 10 машини се грижат за почистването и опесъчаването на пътя. На върха няма ток. Панорамният път за „ Бузлуджа ” обичайно за зимата е затворен. Паметникът на свободата също е затворен за визити през днешния ден. Видимостта тук-там е съвсем нулева.

На прохода „ Предел ” вятърът е мразовит. Пътят обаче към този момент е измит.

По данни на АПИ към 6.30 ч. сняг вали в цялата страна, както и по всички проходи. Пътните настилки са мокри и заснежени, обработени при зимни условия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР