Прогнозите, които идват от Кремъл, са одобрението към Путин да

...
Прогнозите, които идват от Кремъл, са одобрението към Путин да
Коментари Харесай

Валерий Тодоров: Прогнозите са одобрението към Путин да бъде до 80%

Прогнозите, които идват от Кремъл, са утвърждението към Путин да бъде до 80%. За останалите претенденти се дават по 5%. Така за протестния избор остават към 10% и по този начин изборният развой приключва. Това журналистът и някогашен сътрудник в Москва Валерий Тодоров в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Гласуването в границите на три дни беше тествано по време на референдума, след който бяха импортирани конституционни промени. Те разрешиха президентските мандати да бъда прекратени и се отвори опцията Владимир Путин да се яви на избори за пети мандат.

По думите му Навални е бил опозиционният водач, който е можел да събере най-вече гласове. „ Той го сподели и на кметските избори в Москва, когато получи 27,4% от гласовете на гласоподавателите. Това не е реализирал никой от опозиционните претенденти и беше действителна опасност ", разяснява Валерий Тодоров.

Решението на Украинския въпрос съгласно него ще се трансферира в Европа. Политическата лексика и говорене би трябвало да е в по-умерени тонове, с цел да се даде късмет за договаряния. „ Идеята да се вкарат сухопътни войски в Украйна е извънредно рисков миг, защото Русия ще го разпознае като експанзия, и оттук насетне тази ескалация на мисленето ще докара и до ескалация на бойните дейности.

Бившият зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков изясни, че с тридневното гласоподаване се цели оптимално доста хора да отидат до урните. „ Влияние оказва и фактът, че ще се гласоподава и в окупираните територии в Украйна. За всеки случай „ оспорвани " и „ непредсказуеми " не са епитетите, с които можем да определим тези избори в Русия ", разяснява той.

За него по-интересен е отсъстващият конкурент Борис Надеждин, който беше лишен от право да взе участие. „ Той беше и единственият от претендентите, който се обявяваше намерено против войната в Украйна. Никой няма късмет на тези избори - несъмнено, това е ясно изначално. Но там ставаше дума за друга тематика и позиция, а това можеше да легитимира антивоенната тематика и антивоенното говорене. В Русия има консолидация в изискванията на война и до момента в който има война, Путин ще печели избори ", добави Кючуков.

Конфликтът в Украйна към този момент се трансферира в Черно море, допустимо е и Молдова да стане част от него. Възможностите за развиване на спора съгласно него са две - задълбочаване ескалацията на спора и търсене на политическо решение. „ Нито едното не подсигурява триумф за Украйна, връщане на територии, само че цената е радикално друга ", разяснява Кючуков.

бТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР