Прогнозите, които идват от Кремъл, са одобрението към Путин да

...
Прогнозите, които идват от Кремъл, са одобрението към Путин да
Коментари Харесай

Експерти: В Русия има консолидация в условията на война и докато ...

„ Прогнозите, които идват от Кремъл, са утвърждението към Путин да бъде до 80%. За останалите претенденти се дават по 5%. Така за протестния избор остават към 10% и по този начин изборният развой приключва. Гласуването в границите на три дни беше тествано по време на референдума, след който бяха импортирани конституционни промени. Те разрешиха президентските мандати да бъда прекратени и се отвори опцията Владимир Путин да се яви на избори за пети мандат “. Това разяснява пред bTV Валерий Тодоров - публицист и някогашен сътрудник в Москва.

 

„ Една от аргументите да се гласоподава в три дни, е оптимално количество хора да отидат до урните. Свое въздействие оказва и фактът, че ще се гласоподава и в окупираните територии в Украйна. За всеки случай „ оспорвани “ и „ непредсказуеми “ не са епитетите, с които можем да определим тези избори в Русия “, уточни някогашният зам.-министър на външните работи Любомир Кючуков.

По думите му надали може да се приказва за непризнаване на вота. " Има такива апели, само че това ще бъде политически доста мъчно, а и няма да има никакво практично значение за Русия ", съобщи още той.

 

" За мен по-интересен е отсъстващият конкурент - Борис Надеждин, който беше лишен от право да взе участие. Той беше и единственият от претендентите, който се обявяваше намерено против войната в Украйна ", уточни Кючуков.

 

" Никой няма късмет на тези избори - несъмнено, това е ясно изначално. Но там ставаше дума за друга тематика и позиция, а това можеше да легитимира антивоенната тематика и антивоенното говорене. В Русия има консолидация в изискванията на война и до момента в който има война, Путин ще печели избори ", добави той.

 

„ Навални беше опозиционният водачът, който можеше да обере най-вече гласове. Той го сподели и на кметските избори в Москва, когато получи 27,4% от гласовете на гласоподавателите. Това не е реализирал никой от опозиционните претенденти и беше действителна опасност “, разяснява Валерий Тодоров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР