Прогнозите към момента са, че Кърджали ще успее да избере

...
Прогнозите към момента са, че Кърджали ще успее да избере
Коментари Харесай

При 53 % обработени протоколи: Прогнозите са, че Кърджали избра кмет още на първи тур

Прогнозите все още са, че Кърджали ще успее да избере кмет още на първи тур при близо 53 % обработени протокола. Това демонстрират данните към 6 ч. тази заран.

В момента и последната Секционна изборна комисия предава своя протокол. Всичко към този момент е в ръцете на осведомителни обслужване, които ще би трябвало да ги довъведат, с цел да стане явен и крайния резултат.

При 53 % обработени протоколи - 57,14 % за Ерол Мюмюн - канидатът на Движение за права и свободи за кмет на града. Никола Чанев - претендентът на ГЕРБ е с 15,57 %.

Това, което се видя в границите на вчерашния ден беше, че протича умерено, без сигнали за съществени нарушавания, само че въпреки всичко имаше огромно закъснение с протоколите като на други места в страната.

" Забавянето идва от това, че в местите избори се гласоподава с три протокола. Сгрешените бяха най-много за протокола за общински консултант, където се касае за преференции ", съобщи ръководител на ОИК.

Според нея това, че сме дали своят вот единствено с хартиени бюлетини не е затруднило СИК.

" Мисля, че това беше и тяхно облекчение, тъй като в тази ситуация се обработват единствено хартиени бюлетини ", разяснява тя.

В края на деня, когато разберем крайният резултат, ще се посочи и броят на недействителните бюлетини от гласуването в Кърджали в границите на вчерашния ден.

" Предполагаме, че до края на деня ще имаме прецизен резултат ", изясни ръководителят на ОИК.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР