Прогнозата за съботния ден показва, че облачността от запад ще

...
Прогнозата за съботния ден показва, че облачността от запад ще
Коментари Харесай

Внимание! Ето го първия удар на Баба Марта

Прогнозата за съботния ден демонстрира, че облачността от запад ще се усилва с изгледи да превали дъжд кратковременно на изолирани места в Северна и Западна България. Около обяд ще се усили вятърът от юг-югозапад, с изключително мощни пориви в планините и най-много по северните им скатове. Дневните температури ще са сред 15 и 20 градуса.

В неделя облаците ще останат плътни съвсем над цялата страна. По-голяма възможност да превали в хода на деня има тук-там в планините и към тях. Ще остане прохладно със изключително мощни пориви на фьона в северните планински скатове. Дневните температури ще се покачат леко и в равнините ще прескочат 20 градуса.
-->
От понеделник стартира интервал с по-динамично време. Последните два дни на февруари ще са облачни с превалявания най-вече от дъжд. В първия ден в Югоизтока към момента ще духа мощен юг-югозападен вятър, с което там температурите ще се задържат по-високи. В останалата част на страната ще захладнява с наклонност във вторник дневните температури да са сред 5 и 10 градуса.

От вторник до петък температурите ще се намаляват и дъждът ще минава сняг. Условия за това ще има първо в западните региони, а след това и на изток. В планините на Западна и тук-там в Централна България ще вали краткотрайно интензивно с риск от затруднения в трафика по проходите. В равнинната част на страната няма да се натрупа основна снежна завивка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР