Прогноза за хода на ковид пандемията у нас представи и

...
Прогноза за хода на ковид пандемията у нас представи и
Коментари Харесай

Проф. Витанов пак избухна с прогнози за хода на войната и коронавируса

Прогноза за хода на коронавирус пандемията у нас показа и през днешния ден математикът проф. Николай Витанов. Той не планува затруднение на ситуацията изрично до края на месеца. След това упованията са променливи, защото времето последователно се захлажда, а наред с това идват и сезонните вируси.

Ето какво е прогнозата му ден след старта на образователната година:

" Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Добрите вести не престават. Вълната си отиде. Стойностите на показателите падат. Хомеостазисът държи. Синята зона продължава да се уголемява. Цялото Черноморие е добре. Всичко там е в синята зона от проекта на Министерство на здравеопазването. Туристическият сезон бе мощен, както ви бе планувано напролет. Добре е да имаш някой, който да може да ти каже, какво ще стане няколко месеца напред, нали по този начин.

За процеса на засилена несъобразителност ще спра да пиша от на следващия ден. Но не забравяйте прогнозата: това не наруши хомеостазиса на системата и не се чакат особени проблеми през септември, до изборите и 10-дни по-късно. След което, небесният кръчмар ще почне бавно да показва сметката.

Що се отнася до настоящото положение – вървим надолу. Вълницата е смазана.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 64. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 75 дни. До изборите и по-късно. Други упования – продължение на прогнозата за непоклатимост на сюжет Празни лечебни заведения за повече от 75 дни. Но дано да направи 75 дни.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 101.92 на 100 000. Спада, както се и очакваше. Паднахме под 150 на 100 000. Това е добре. Хомеостазисът държи, както ви бе и планувано.

Основният сюжет го знаете – Празни лечебни заведения (под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения).

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Вълницата грохна. Точно съгласно прогнозите. И тъй като прогнозите бяха точни, нито народът беше затворен, нито бизнесът спря, нито сезонът по морето пострада. Сезона по морето е мощен, само че вие, които четете тези сводки, по никакъв начин не сте сюрпризирани – това беше и прогнозата.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 168 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.80. Под 1.00 е. Обхватът на болестта се свива. Знаете – оттук насетне ще има разширявания и свивания. Този показател е индикатор за успеваемостта на наш Ганя при подготовката на есенно-зимната вълна. Колко дейно работи – вижда се по цената на базовото репродуктивно число. Число над 1 – ефикасен Ганьо. Число под 1 – неефикасен Ганьо.

Днес – базово репродуктивно число под 1 – Ганьо – неефикасен

За тази седмица

дни с число под 1.00: 4

дни с число над 1.00: 1

Хомеостазисът още държи на напъните на всезнаещия, всеможещ, интелигентен, хубав и вечен балкански левент.

Очаква се, успеваемостта на Ганьо постепенно да пораства. Та като пристигна вълната и Ганьо почне да търси кой да му е отговорен, вие му понапомнете по какъв начин успеваемостта му постепенно е почнала да пораства още от началото на септември.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.18

София-град - 0.16

Пловдив - 0.17

Бургас - 0.20

Варна - 0.13

По южните граници

Благоевград - 0.19

Кърджали – 0.09

Смолян - 0.24

Хасково - 0.23

Ямбол – 0.16

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Индексите са под 1, няма дифузно разпространяване. Изобщо не се възпламени дифузното разпространяване. Минахме добре през вълницата. Както видяхте, ограниченията стопираха похода към дифузното разпространяване. Демонстрира ви се какво е надзор на обстановката на основата на математическо моделиране. Сега хомеостазисът на системата е заболеваемостта да върви надолу.

За страната, показателят е към 5.3 пъти под сериозната стойност. Успяваме. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното към момента отслабва. Мерките смазаха опита на дифузното разпространяване да пламне.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано. Вече 168 дни. Прогноза – ще издържи 180 дни.

По морето

Виждате какво е по морето. Варна – към 8 пъти под сериозната стойност, Бургас – към 5 пъти под сериозната стойност. Стойността за Добрич е 0.13. Тук – към 8 пъти под сериозната стойност. Индексите имат ниски стойности.

Спокойно е. Болниците не са цялостни. Областите по морето са спокойни. Добрич, Варна и Бургас са в синята зона. Приятна отмора и през септември.

За сведение - показателите в още няколко области

Перник - 0.16

Плевен - 0.21

Разград - 0.09

Русе - 0.21

Силистра - 0.22

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Успяваме. Ситуацията е под надзор. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Във вътрешността на страната ситуацията е спокойна.

Няма дифузно разпространяване. Няма. Никъде.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да се пречупи тренда на увеличение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 31

Заетост за дестабилизация на " Празни лечебни заведения ": 500

под 7% - заетостта е доста ниска

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 590

Заетост за дестабилизация на " Празни лечебни заведения ":5000

Под 12%. Доста е ниско

Прогнозата за септември я знаете. Сценарий Празни лечебни заведения ще е постоянен и през септември. Навреме наложените ограничения прегазиха вълницата и вкараха системата в хомеосазис с намаляваща заболеваемост. Мерките се махнаха, само че хомеостозисът ще издържи задоволително дълго, с цел да е постоянен сюжет Празни лечебни заведения през септември и да няма особени проблеми да изборите и към 2 седмици по-късно.

4. Проверка за цялостен локдаун. Тотален локдаун ли? Ням-а-а-а-а. Писах ви - като пристигна " Празни лечебни заведения " отново няма да има локдаун. Тъй, че, умерено. Никой няма да ви затваря. " Празни лечебни заведения " постоянен – няма локдаун.

5. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Празни лечебни заведения ще е ниска, обаче ще има дни с двуцифрено число умряли. Пазете се въпреки всичко. Ако и да протича леко, има и къси клечки. Най-добре да не стигате до изтегляне на съчка. Така обезпечено няма да изтеглите късата съчка. Възможно е да има още някой и различен ден с двуцифрено число умряли, само че нещастия не се чакат.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 168 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет " Празни лечебни заведения " е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване бавно отслабва. Индексите падат. Това е добре, доста добре. В удобния сюжет сме. Прогнозата я знаете – септември ще е спокоен. Болниците няма да се изпълнят.

7. Днес – картата на риска. Ситуацията е добра. Има малко алено в западна България и в тези области би трябвало да сте малко по-внимателни. Но и те са се насочили към жълтата зона на тази карта. Учениците си потеглиха на учебно заведение починалото, лечебните заведения са празни. Наслаждавайте се на спокойствието до изборите. После – за тези които не са не запомнили Game of Thrones

Winter is coming

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас. "

Ексцентричната и много противоречива фигура на математика от Българска академия на науките предстви и вижданията си за хода на войната в Украйна:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР