Прогноза на Bank of America сочи, че поколението Z (родените

...
Прогноза на Bank of America сочи, че поколението Z (родените
Коментари Харесай

Z поколението ще е най-разрушителното досега, ето защо

Прогноза на Bank of America сочи, че поколението Z (родените сред 1996 и 2016 година ) ще бъде "най-разрушителното потомство до момента " и а приходите им ще надвишават приходите на поколенията до 2031 година,

"Революцията поколението Z стартира, защото първото потомство, родено в онлайн ерата, към този момент навлиза в трудоспособна възраст и принуждава други генерации да се приспособяват към тях, а не противоположното ", сподели Хаим Израел, световен началник на капиталова тактика в BofA Global Research.

Според BofA икономическата мощност на поколението Z е най-бързо растящата, спрямо с всички други генерации.

Очаква се приходите на това потомство да се усилят пет пъти до 2030 година до 33 трилиона $ с навлизането им на трудовия пазар, което съставлява над една четвърт от световния приход, а след ще надминава приходите на поколението до 2031 година.

Девет от 10 души от поколението Z живеят на разрастващите се пазари. С една пета от това потомство, живеещо в международен мащаб в Индия, BofA "s Israel споделя, че "се откроява като страна от Gen Z ".

В Индия също означават усъвършенствани равнища на просветеност на младежите, урбанизация и бързо разширение на софтуерната инфраструктура, се показва в отчета.

Мексико, Филипините и Тайланд са някои от другите страни с нововъзникващи пазари и имат капацитет да "се възползват от революцията Gen Z ".

BofA събира в отчета от композиция от източници, в това число интернационалното тематично демографско изследване за 2020 година, в което са интервюирани над 14 500 консуматори на възраст над 16 години. Използвани са данни от Организация на обединените нации, Euromonitor и Гугъл Trends.

Почти половината от американските младежи са онлайн "почти непрекъснато ", се показва още в отчета, до момента в който една четвърт от това потомство споделя, че нормално прекарват повече от 10 часа дневно на мобилния си телефон.

Половината от Z поколението също стриймват музика на своя мобилен телефон, тъй че BofA акцентира, че Universal Music Group, която е дъщерна компания на Vivendi е един от бенефициентите на тази наклонност.

Растежът на електронните спортове е в интерес на Ubisoft, а Just Eat Takeaway и Delivery Hero могат да печелят от увеличеното услугите за доставка на храна.

44% от Z поколението са декларирали, че са купуват най-вече онлайн, употребявайки композиция от магазин и онлайн за извършване на покупки. Установено е, че те са по-малко чувствителни към цените, когато купуват артикули, като избират качеството над цената като техен главен фактор за закупуване.

Над 80% от поколението Z желаят да имат личен дом,се споделя още в отчета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР