Профсъюзът на австрийските журналисти, който е секция на Обединението на

...
Профсъюзът на австрийските журналисти, който е секция на Обединението на
Коментари Харесай

Профсъюзът на австрийските журналисти осъди категорично убийството на българска журналистка

Профсъюзът на австрийските публицисти, който е секция на Обединението на профсъюзите от частния бранш, осъжда изрично убийството на българската журналистка Виктория Маринова и приканва Европейски Съюз "най-после да окаже напън за запазване свободата на печата ".

Това съобщи през днешния ден председателката на профсъюза Елке Кулман, представена от Българска телеграфна агенция. Обезпокоена от закононарушението е и министърката на външните работи Карин Кнайсъл. И варварското ликвидиране на саудитския публицист Джамал Кашоги, и убийството на Виктория Маринова "трябва да се проверяват и убийците да бъдат изправени пред съд ", написа министърката в Туитър.

Съпредседателят на австрийска секта на Зелените в Европейския парламент Михел Раймон съобщи в Брюксел, че свободното изложение на мнението и свободата на пресата в Европа са от ден на ден притискани от десноекстремистки и деснопопулистки партии. "Във времето на Орбан, Кикъл и Салвини " журналистическата работа придобива все по-голямо значение. Европейската комисия би трябвало да си сложи като значима задача отбраната на публицистите, защото само сериозните медии биха подсигурили жизнеспособната народна власт, декларира парламентаристът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР