profit.bgВсеки път, когато човек реши, че e болен, първата стъпка

...
profit.bgВсеки път, когато човек реши, че e болен, първата стъпка
Коментари Харесай

Нормалната телесна температура вече не е 37 градуса

profit.bg

Всеки път, когато човек реши, че e болен, първата стъпка е да вземе термометъра и да ревизира дали температурата му е над 37 градуса.

Това е „ естествената “ температура в продължение на повече от век, само че ново изследване устоновява, че е допустимо тази доктрина към този момент да е остаряла. 

Изследователи от Станфордския университет показват в публикация за списание eLife, че температурата на човешкото тяло се е намалила и лекарите евентуално би трябвало да актуализират това, което считаме за обикновено, оповестява списание TIME.

Използвайки информация от три разнообразни бази данни, откривателите проучват над 677 000 температурни показания на съвсем 190 000 души, които са събрани сред 1862 и 2017 година

 

През този интервал температурата пада приблизително с 0.03 градуса по Целзий при мъжете и с 0.29 при дамите. Това би трансформирало естествената телесна температура до 36.9 градуса при мощния пол и 36.7 при нежния.

Професорът по медицина Джули Парсънет, която управлява проучването, споделя пред TIME, че човешките тела са се трансформирали и по други способи, тъй че има смисъл и тяхната междинна температура също да е с друга стойност.

„ Ние сме нарастнали приблизително на височина и станахме по-тежки, което трансформира и телесната ни температура “, споделя тя.

„ Днес се храним по-добре, радваме се на по-добро здравно обслужване и по-добро публично здраве. Имаме климатик и отопление, тъй че живеем по-комфортен живот при непрекъснати от 20 до 22 градуса в домовете ни и не водим битка да поддържаме тялото си топло. Не е мъчно да си представим, че температурата му ще се промени вследствие на това. "

Парсънет прибавя, че новите медикаменти и ваксини, които са се преборили с доста от инфекциозните болести, постоянно срещани през 19 век, също са главен фактор.

„ Отървахме се от доста възпалителни положения, от които хората страдаха - туберкулоза, сифилис, дизентерия, благодарение на антибиотици и ваксини “, споделя тя. „ Плюс това, ние победихме възпаленията с нестероидни противовъзпалителни средства и статини, които ни разрешават да живеем съвсем без тях. “

Въпреки че това проучване сочи нуждата от пресмятане на нова междинна температура на човешкото тяло, Парсънет споделя, че вместо това лекарите би трябвало да помислят за основаването на персонализирани междинни показания въз основа на човешкия растеж, тегло, възраст, време на деня и външна температура.

" Можем да преценим по-добре каква е естествената температура за обособения човек ", споделя тя. " Сега използваме едно число, само че тази стойност може да няма смисъл, защото естествената температура може да е друга за другите хора. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Прав
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР