Профилите на 62-ата най-издирвани престъпници в Европа бяха публикувани на

...
Профилите на 62-ата най-издирвани престъпници в Европа бяха публикувани на
Коментари Харесай

Европол посочи кои са най-издирваните престъпници в Европа

Профилите на 62-ата най-издирвани нарушители в Европа бяха оповестени на уеб страницата на европейската правоохранителна организация Европол дружно с апел към обществеността да помогне за издирването им, съобщи ДПА.
Списъкът от 61 мъже и една жена включва измамници, наркодилъри, обирджии и убийци. Вероятно най-изтъкнат измежду обвинените е 41-годишният австриец Ян Марсалек, някогашен президент на немската компания за разплащания Уайъркард. Европол счита, че той е направил огромни търговски измами и присвоявания и други имуществени и стопански закононарушения и е в конспиративност отвън Германия.
Много от хората в листата са наказани на продължителни периоди затвор, само че са съумели да се укрият. За някои от тях се оферират огромни парични награди за информация, която да докара до залавянето им. Например за информация за Норман Фолкер Франц, наказан на пожизнен затвор в Германия за двойно ликвидиране, се предлага сумата от 25 хиляди евро.
Европол допуска, че мнозина от търсените нарушители водят напълно елементарен живот някъде по света, занимават с елементарни неща и се срещат всеки ден с нищо неподозиращи хора. Откакто полицейската организация на Европейски Съюз стартира през 2016 година първата си акция за най-издирвани лица, тя е съумяла да арестува 110 нарушители, от които 41 след сигнали по интернет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР