Профилираната природо-математическа гимназия„Акад. Иван Ценов“ във Враца е институция и

...
Профилираната природо-математическа гимназия„Акад. Иван Ценов“ във Враца е институция и
Коментари Харесай

Оборудваха кабинети в ППМГ-Враца за две нови ИТ паралелки

Профилираната природо-математическа гимназия„ Акад. Иван Ценов “ във Враца е институция и отличен учебен модел, който се е потвърдил през годините с високите резултати и триумфи на своите възпитаници и учители. Акцент на визитата е новият образователен корпус с интерактивни класни стаи и кабинети, с които учебното заведение стана част от политиките на министерството за въвеждане на цифровите технологии в учебно заведение. Те трансформират методите на учене, покачват мотивацията и интереса на учениците и са директно доказателство, че децата се оправят по-добре благодарение на цифрово наличие. Затова превърнахме потреблението на цифровите запаси в систематична процедура в работата си.
През идната образователна година ППМГ – Враца афишира банкет по направление „ Компютърни науки”, специалност „ Приложен програмист” - доказателство за трайното място, което учебното заведение заема в областта на ИТ, инженерните и естествени науки, продължавайки да е дом за интелигентни и стимулирани младежи.
Отпуснатите от Министерството на образованието 148 000 лв. са употребявани за съоръжение и обзавеждане единадесет инерактивни кабинета и класни стаи със сензорни екрани за работа с електронно образователно наличие и облачни технологии, предпазена WIFI среда, налична за учениците, 28 броя нови компютърни конфигурации за създаване на обществена осведомителна система с функционалност - електронен звънец, за създаване на мрежа за транспорт на данни (LAN). Те трансфораха на гимназията във високотехнологично учебно заведение без пример във Враца и региона. Към тези средства се прибавя и обезпеченото със съдействието на община Враца финансиране в размер на 2 300 000 лв. по Оперативна програма „ Региони в растеж”, Норвежкия механизъм и Общинската капиталова стратегия, употребявани за цялостното възобновяване на материалната база и сградния фонд на учебното заведение, напълно сменена отоплителна и електрическа апаратура, реновиране на спортната зала и намерено футболно игрище.
Това е базата и система за преподаване и учене, от която ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ поема към своя 50-годишен празник, към новите провокации, които измененията в обществото изискват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР