Профилактиката е най-доброто лечение. Вероятно го знаем много добре, но

...
Профилактиката е най-доброто лечение. Вероятно го знаем много добре, но
Коментари Харесай

Малки тестове за здравословни проблеми

Профилактиката е най-хубавото лекуване. Вероятно го знаем доста добре, само че дали го прилагаме на процедура? Ако все не съумяваме да отделим време за посещаване при персоналния доктор или експерт, добре е най-малко да намираме няколко минутки за инспекция на здравословното положение в домашни условия . Ето по какъв начин.

Диабет

Вероятно в никакъв случай не ни е идвало на разум да премерим обиколката на врата си. Но в действителност тя е добър индикатор дали има възможност да развиваме диабет.

Необходим ни е единствено един шивашки сантиметър. Ако обиколката на врата ни е над 36 см за дамите и 39 - за мъжете, по-добре да отидем да си създадем проучвания за равнищата на кръвна захар .

Принципно обиколката на талията се счита за индикатор дали страдаме от диабет, само че учени от Медицинския университет са открили, че обиколката на врата е по-точен метод да установим, че евентуално нещо не е наред и да се обърнем към експерт.

 Снимка 383949

Логиката тук е, че в случай че вратът ни е наедрял, има възможност да сме развили метаболитен синдром . Той, с изключение на с напълняване, се свързва и с диабет вид две.

Въглехидратите и напълняването

Можем да си създадем един доста елементарен тест, с който да установим какъв брой бързо организмът ни обработва въглехидратите и ги трансформира в мазнини. Просто взимаме една бисквита и започваме да я дъвчем, до момента в който следим времето на хронометъра.

Ако са ни нужни 14 секунди, с цел да усетим сладкия усет , то тогава високовъглехидратната диета е добра концепция за нас, в случай че желаеме да покачим маса. Но в случай че ни трябват 30 и повече секунди, това не е подобаващият режим за нас и няма да има стремежи резултат.

Всичко тук се свежда до специфичен ензим в слюнката , който разгражда нишестето в захар, с цел да може по-късно тя да се трансформира в сила.

 Снимка 383950

Някой хора имат двойно повече от този ензим и това, съгласно учени, представени от Daily Mail, е повода да могат да си хапват повече и изобщо да не им се лепи . Ако обаче на нас това не ни се отдава, по-добре да редуцираме потреблението на тестени произведения.

Разширени вени

Лесно може да установим, че нещо не е наред, само че това никога не изключва консултация със експерт. Дори в противен случай - прави я наложителна.

Ако съпоставим цвета на кожата на двата си глезена и на единия е по-тъмна , то евентуално имаме разширени вени. те не е наложително да бъдат забележими, на повърхността на кожата. Могат да бъдат и вътрешни и още веднъж да ни основат доста главоболия, и то без да се усетим по какъв начин се е стигнало до там.

 Снимка 383952

Сърдечно-съдово заболяване

Този тест е за хора на 40 години. Сядаме на земята и опираме компактно главата и гърба си към стената. Без да свиваме гърба, се опитваме да докоснем палците на краката си. Ако това ни е непостижимо, значи сме застрашени от сърдечно-съдово заболяване.

Причината е, че хората в междинна и преклонна възраст, които са едва преносими и пластични, имат и твърди стени на артериите, съгласно проучване на японски учени. Когато артериите са твърди, пред тях минава по-малко кръв, надлежно и до сърцето отива по-малко кръв.

Загуба на зрение

С годините, а и с работата на компютър и часовете пред смарт телефона, зрението ни последователно понижава. За да се погрижим за здравето на очите си, би трябвало постоянно да посещаваме офталмолог. Но можем да си създадем и един бърз тест в домашни условия.

 Снимка 383953

Заставаме пред врата или прозорец с рамка. Гледаме първо с лявото око, като покриваме дясното с ръка, без да натискаме. След това сменяме за 30 секунди. Ако по-късно виждаме размазан облик сред рамката, то тогава е евентуално да имаме недъгавост на макулата.

 Митовете за здравето на мъжете, които ни преследват
Митовете за здравето на мъжете, които ни преследват

Не всичко, което чуваме, е истина

Тя най-често е обвързвана с напредването на възрастта и до един стадий окото съумява да се оправя с нея и да стабилизира облика. Но и при най-малкото деформиране би трябвало да се консултираме със експерт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР