Професорът по химия Стефан Бон е открил начин да се

...
Професорът по химия Стефан Бон е открил начин да се
Коментари Харесай

Задава се диетичен шоколад с мазнини от плодов сок

Професорът по химия Стефан Бон е разкрил метод да се размени мазнината в шоколада с плодов сок, диетична кола или витамин С. Това ще промени значително производството на шоколад и той ще стане доста по-здравословен.

Плодовият сок може да се трансформира в нова съставна част на шоколада. Не става въпрос обаче за нов тип шоколад, предопределен за фенове на необикновените съчетания, какъвто да вземем за пример е шоколадът с бекон.

Идеята е шоколадът да бъде по-здравословен. С помощта на плодов сок, диетична кола или витамин С може да се заменят половината от мазнините в шоколада.

 Какао на прахуляк

В тъмния шоколад, който е потребен за здравето и защищава от сърдечни болести, се съдържа лой – към 13 грама на 100 грама. Тази лой се дължи на какаово масло.

Трудното е да се отстрани мазнината от шоколада, без да се в профил кадифеният му усет и чувството за мекост при потреблението му.

С помощта на течности като плодов сок или диетична кола може да се вкарат микро мехурчета в шоколада. Тези мехурчета, които са микроскопични, ще запазят чувството за разтапяне на шоколада в устата на индивида, който го употребява.

 Мазнини в шоколада

Плодовият сок е доста положително решение за заменяне на мазнините, считат експерти. По този метод вкусният десерт ще се трансформира в доста по-здравословен.

За да се усъвършенства усетът и здравословната стойност на шоколада, експертите употребявали ябълков, портокалов сок и сок от червени боровинки. С тези сокове те подобрили здравословните стойности на натуралния шоколад, а също по този начин на белия и на млечния шоколад.

Плодовият сок е подобаващ за подмяна на мазнините в шоколада и поради това, че не е с преобладаващ усет и шоколадът не трансформира усета си доста поради допълнението му със сок.

С помощта на плодови сокове шоколадите могат да станат единствено по-вкусни, защото допълнението със сокове ги подарява със пресен плодов усет, който едвам се усеща.

Това ще постави може би завършек на дебатите по въпроса дали мазнините в шоколада би трябвало да се заменят от зеленчуково олио, което да е на мястото на какаовото масло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР