Професорът историк в Санктпетербургския университет Олег Соколов, заподозрян в жестоко

...
Професорът историк в Санктпетербургския университет Олег Соколов, заподозрян в жестоко
Коментари Харесай

Руски професор е обвинен в жестокото убийство на своята приятелка

Професорът историк в Санктпетербургския университет Олег Соколов, обвинен в грубо ликвидиране, има намерение да изиска от съда да го изпрати в пандиза, сподели пред публицисти неговият юрист Александър Почуев, представен от ТАСС.

" Самият той упорства за задържане ", сподели юристът.

Соколов е обвинен в убийството на своята държанка - някогашната негова студента Анастасия Ешченко (24 г.)

Почуев добави, че макар настояването на обвинения, отбраната въпреки всичко ще желае домакински арест. Адвокатът сподели още, че Соколов се разкайва за действието си. " Той изцяло се разкайва.... Но отбраната не е съгласна с всичко. Това не е нормално закононарушение, има въпроси ", означи Почуев. Адвокатът на Соколов заяви, че клиентът му " се придържа към направените признания ".

Съдът ще дефинира мярка за неотклонение на Соколов по-късно през днешния ден.

Какво е известно към задържането на Соколов и закононарушението
По данни от следствието сутринта на 9 ноември мъж, роден през 1956 година, е изваден от река Мойка на един от насипите в града, като в раницата му са открити две женски ръце, както и травматичен револвер. Разследващите са задържали намиращия се в болничното заведение Соколов, оповестиха от Главното следствено ръководство на РФ в Санкт Петербург. Източник от следствието добави, че човешки остатъци са открити в персонални движимости и в жилището на учения. Водолазите търсят останките на тялото на хипотетичната жертва на историка в река Мойка, оповестиха от пресслужбата на градската комисия по право, ред и сигурност. Образувано е наказателно дело по част 1 на член 105 от Наказателния кодекс (за " Убийство " ). Адвокатът съобщи, че Соколов е направил признание. Предполагаемата жертва на историка е неговата възпитаничка Анастасия Ешченко, съавтор на редица научни писания, показват източници на правораздаването. източник на ТАСС сподели още, че обвиненият е прострелял момичето с пушка на 7 ноември. По предварителни данни това се е случило по време на свада сред двамата. Според източника тя пристигнала в Санкт Петербург от населено място в Краснодарския край и приключила Санктпетербургския държавен университет преди три години. Източник на организацията съобщи, че майката на Ешченко служи в органите на реда на Краснодарския край и има чин полковник от полицията. Според юриста на Соколов - Александър Почуев, клиентът му е отведен за разпит, където признал за убийството. От Държавния университет в Санкт Петербург обявиха, че са " шокирани от тази вест ". Университетът изрази дълбоки съболезнования към околните и познатите на починалата.
Кой е проф. Олег Соколов
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР