Професор, който е успял да остане под вода за рекордните

...
Професор, който е успял да остане под вода за рекордните
Коментари Харесай

Професор твърди, че се е подмладил с 20 години. Как?

Професор, който е съумял да остане под вода за рекордните 100 дни, твърди, че се е подмладил с 20 години вследствие на опита.

Миналата година професор Джоузеф Дитури (с прякор „ Д-р Дийп Сий “) от Университета на Южна Флорида показа по какъв начин се е опитал да изследва по какъв начин човешкото тяло се оправя с дълготрайните резултати от престоя, потънал в рисково налягане.

За да разбере това, той живел в местообитание от  30 квадратни метра на 9,1 метра под повърхността в Jules’ Undersea Lodge в Кий Ларго, написа indy100.

Бившият водолаз бил подложен на разнообразни психосоциални, психически и медицински проби като кръвни панели, ултразвук, електрокардиограми и проби на стволови кафези, с цел да изследва специфичен тип лекарство, което доставя О2 до човешкото тяло под високо налягане.

Докато изследвал тези резултати, доктор Дитури също прекарвал времето си под вода, обучавайки възпитаници посредством своя преносим компютър.

След завръщането си на повърхността през юни доктор Дитури твърди, че има 50-процентно понижение на всеки инфекциозен маркер в тялото му, съгласно резултатите от кръвния му тест.

Невероятно, само че той добави по какъв начин опитът е подобрил и други аспекти на здравето му, като да вземем за пример по-дълги теломери (структури, направени от ДНК последователности и протеини, открити в краищата на хромозомите), които са свързани с дълъг живот - макар че това е оспорено в друго изследване.

Въпреки че доктор Дитури означи, че теломерите му не са били толкоз дълги, колкото са били, когато за първи път е излязъл от опита предишното лято, те са по-дълги, в сравнение с са били преди да организира проучването си.

Той също по този начин изясни по какъв начин опитът е повлиял позитивно на неговата външна възраст - стареене вследствие на метода на живот и факторите на околната среда.

„ Сега съм на 56. Моята външна (биологична) възраст беше 44. Когато излязох от водата, външната ми възраст беше 34 “, сподели доктор Дитури пред WKMG News в Орландо.

" И по този начин, теломерите ми се удължиха. Всъщност станах по-млад, когато бях под водата. "

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР