Професор Берох Хошневис от Университета на Южна Каролина е създал

...
Професор Берох Хошневис от Университета на Южна Каролина е създал
Коментари Харесай

Уникален 3D-принтер строи къща за 24 часа

Професор Берох Хошневис от Университета на Южна Каролина е основал грамаден 3D-принтер, който може да построи къща за 24 часа, оповестява Business Insider. Роботът е оборудван със струйник, който изсипва бетон и може да постои постройка, основана на комплект от компютърни модели.

Технологията, известна под името Contour Crafting може да направи гражданска война в строителната промишленост. За да се стартира градежа, би трябвало да се слагат две релси, върху които се движи роботът. След това, плъзгайги се по релсите, той излива цимент по предвателно заложена матрица. Когато този развой завърши, за строителните служащи остава слагането на порти и прозорци и довършителните работи.

Contour Crafting може да понижи общата стойност на къщите, както и да направи по-лесно поправянето на жилища след естествени бедствия. Проектът на проф. Хошневис е към момента в тестова фаза, а основателят му е сигурен, че въвеждането му в приложимост няма да докара до редуциране на работни места в строителството, а ще сътвори нови.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР