Професията автомонтьор става все по-търсена и у нас, и в

...
Професията автомонтьор става все по-търсена и у нас, и в
Коментари Харесай

Във Варна избират най-добър млад автомонтьор и шофьор

Професията автомонтьор става все по-търсена и у нас, и в останалите страни от Евросъюза. Интересът на автомобилните компании към приключилите професионалните гимназии се е нараснал съвсем двойно, споделиха от Професионалната техническа гимназия във Варна. Гимназията е хазаин на Националното съревнование за най-хубав млад автомонтьор и водач.

Варна

Да покажеш знанията и уменията си в същински авто сервиз е първата стъпка към намиране на работа. Националното съревнование за най-хубав млад автомонтьор, като се изключи че избира най-хубавите възпитаници, им дава и късмет за среща с евентуални работодатели.
инж. Надежда Желязкова, зам.-дир ектор на Професионална техническа гимназия – Варна:
“По време на тези практики е доста комфортен момента те сами да си подберат служащи. Имаме такива възпитаници, които към този момент работят в сервизите, в които сме провеждали процедура. В същото време знам, че постоянно има дефицит на такива фрагменти. ”
Участниците в надпреварата са избрали бъдещата си специалност с разнообразни претекстове. Обединява ги обаче пристрастеността към автомобила и високите скорости.
Участници в надпреварата:
”Просто ме пали. Палят ме колите, обичам да инсталирам, да поправям и да карам. Ние излизаме с професионална подготовка, която важи за цяла Европа, и можем да отидем на всички места. ”

“От дребен се занимавам и съм израснал около колите с нашите, по сервизи, и ме влече и желая да продължа напред в нея. ”

" Най-много ми харесва по принцип в колите да се чопля по мотора тъй като от там идва мощта, от там идва задвижването. “

“Най-вече електрониката и електронните системи. ”
Най-добрите от надпреварата във Варна ще показват България в Европейското съревнование “Най-добър млад автомонтьор ”, което ще се организира през месец май в Полша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР