Професионалният тенис определено не е предизвикателство за всеки и историята

...
Професионалният тенис определено не е предизвикателство за всеки и историята
Коментари Харесай

Повреден самолет, никакъв сън и поредни две победи: Подвигът на Нуно Боргес в Маями

Професионалният тенис несъмнено не е предизвикателство за всеки и историята на Нуно Боргес го удостоверява. Португалецът е един от играчите в най-хубава моментна форма и се намира в серия от 10 следващи победи на равнище Чаланджър, като единствено преди три дни съумя да завоюва купата на извънредно мощния шампионат във Финикс, където участваха редица състезатели от топ 50 на света и справедливо завоюва цели 175 точки за международната класация. Любопитното обаче беше, че Боргес незабавно по-късно трябваше да се насочи в посока Маями, тъй като още на идващия ден го очакваше мач от квалификациите във второто " Мастърс " съревнование за сезона и по този начин международният номер 68 разполагаше с броени часове да реализира своето пътешестване и да бъде подготвен за откриващия си мач от конкуренцията, а това породи една в действителност забавна история:

" Когато завоювах втория си дуел за деня в събота 9четвъртфиналите и полуфинала във Финикс се изиграват в един и ден), то знаех, че нещата стават комплицирани. Нямаше доста варианти, а всички директни полети бяха непокътнати. Спасението ми се криеше в това, че срещата ми стартираше относително късно денем. Финалът във Финикс завърши някъде след 19:00 вечерта в неделя, а на идващия ден трябваше да се изправя против Стийв Джонсън в Маями, като мачът щеше да стартира в 16:30 локално време.

Това беше най-голямата купа в моята кариера, само че нямаше време за празненства и просто вечерях за няколко минути в хотела, след което се насочих в летището. Полетът ми беше плануван за към среднощ, само че породи нов проблем, защото имаше механически проблем със самолета и просто стояхме в него за близо половин час, след което ни споделиха, че ще би трябвало да се качим на различен аероплан. Тогава си помислих, че въобще няма да стигна за мача си, само че шансът ми се усмихна и въпреки всичко получих опция да заминавам, като дойдох към обяд на идващия ден и имах някъде 4 часа разполагаем преди мача си.

Вместо обаче да потърся свободен подготвителен корт, то аз просто взех решение да поспя и станах директно преди началото на дуела си, с цел да направя къса 30-минутна загрявка, едвам привикна с корта. Някак обаче съумях да изиграя страховит мач и се усещах доста по-добре от предстоящото. През последните седмици натрупах голяма убеденост и очевидно това ме движи напред, като ми разрешава да се абстрахирам от всевъзможни спънки към постигането на задачата - описа Боргес пред формалния уебсайт на ATP.

В последна сметка приключението на Нуно приключи повече от сполучливо, тъй като той след това съумя да надиграе и Борна Гойо в трагична трисетова борба, която беше решена от заключителен тайбрек и по този метод си обезпечи място в главната скица на шампионата, където го чака конфликт с финландеца Емил Руусувуори.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР