Професионалният тенис е един от най-тежките спортове за физиката и

...
Професионалният тенис е един от най-тежките спортове за физиката и
Коментари Харесай

Време за сбогуване: Бивша номер едно с шест титли от Шлема се отказва от тениса

Професионалният тенис е един от най-тежките спортове за физиката и душeвността, като всяка седмица се появяват нови провокации пред състезателите. Точно това е повода множеството играчи да губят пиковата си форма някъде след 30-годишна възраст, а този сезон трябваше да се сбогуваме с някои в действителност забележителни фигури в Тура, измежду които са Томи Робредо, Кевин Андерсън, Филип Колшрайбер Саманта Стоусър и Ашли Барти.

Оказва се обаче, че още една огромна шампионка се чака да напусне професионалната тенис сцена през 2022-ра, а точно словенката Катaрина Срeботник. 41-годишната състезателка може да се похвали с четири трофеи на равнище WTA, както и постигане до номер 20 в международната класация на сингъл, само че нейните по-интересни достижение идват при двойките.

Среботник е печелила пет трофеи от Шлема на смесени двойки, но по този начин и не съумява да си набави трофея от Уимбълдън, който обаче след това завоюва през 2011-та година, когато с Квета Пешке не оставят късмет на останалите тандеми при дамите. Може би пък най-интересното достижение на словенката е обвързвано с събитието, че тя е вписана в книгата на върховете на Гинес, защото е единствената тенисистка, която печели първите си професионални шампионати на сингъл, двойки и смесени двойки.

Очаква се ветеранката да окачи ракетата по време на домашното си съревнование в Портороз, което ще се организира сред 12 и 18 септември, а уредниците са подготвили специфична гала по изпращането на най-великата словенка в тениса за всички времена.

⚠️BREAKING⚠️

It`s FARREWELL season. Katarina will officially end her career at this years 250 event.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР