Професионален футбол няма да се играе поне до 1 септемвриПрофесионален

...
Професионален футбол няма да се играе поне до 1 септемвриПрофесионален
Коментари Харесай

Сезонът в Нидерландия приключи

Професионален футбол няма да се играе най-малко до 1 септември
Професионален футбол в Нидерландия няма да се играе най-малко до 1 септември. Това заяви министър председателят на страната Марк Рюте на конференция. Извънредното състояние в страната беше удължено до 20 май.

Това решение се очакваше, защото кметовете на няколко града в страната, измежду които и този на Айндховен, пожелаха всеобщите мероприятия да се анулират до есента.

Решението на управляващите значи, че сезонът в нидерландското състезание на процедура свърши и сезонът ще бъде разгласен за нулев, а в този момент футболната федерация на страната взаимно с УЕФА би трябвало да решат кои клубове ще вземат участие наесен в евротурнирите.

Очаква се да бъде употребявано настоящото класиране в шампионата, което преди спирането поради ковид се оглавяваше от Аякс. Така най-вероятно Аякс и АЗ Алкмаар ще вземат участие в Шампионска лига, а Фейенорд - в Лига Европа. Остава да се дефинират още два участника в Лига Европа.

Белгия първа от европейските страни приключи шампионата си при започване на месеца и Брюж беше разгласен за първенец. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР