Професиите на чиновници и администратори първи ще изчезнат и ще

...
Професиите на чиновници и администратори първи ще изчезнат и ще
Коментари Харесай

Чиновници и администратори първи ще бъдат заменени с изкуствен интелект

Професиите на служители и админи първи ще изчезнат и ще бъдат сменени с изкуствен интелект. Това предвидиха учени по време на научна конференция, чийто хазаин беше Русенският университет. Технологиите на бъдещето са сложни за предсказание, само че в някои страни към този момент се готвят за този миг, съобщи Българска национална телевизия.

Проф. Аврам Ескенази, който е измежду създателите на секцията по Софтуерни технологии на Института по математика и информатика при Българска академия на науките споделя, че новите програмисти към този момент ще работят по безусловно друг метод.

Според проф. Ескенази тайванското държавно управление да вземем за пример към този момент образова 1 000 души, които вършат проучвания на изкуствения разсъдък с концепцията, че след 10 години може би това ще са най-търсените експерти.

И в случай че вероятността е специалността на банковия служител да изчезне до 5 години, то има такива занятия, които ще оцелеят, споделя ученият. Въпреки развиването на изкуствения разсъдък, ще останат работни места, в които хората не могат да бъдат сменени от компютрите. Сред тях са адвокатитите, прокурорите, търговците, чиято работа мъчно може да бъде поверена на рационални машини. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР