Професии от всички сфери на живота - от програмисти и

...
Професии от всички сфери на живота - от програмисти и
Коментари Харесай

Професия „Изкуствен интелект“ – заплаха или шанс са иновациите за пазара на труда?

Професии от всички сфери на живота - от програмисти и анализатори на данни, през хора на словото и рекламата, учители, дизайнери, счетоводители.  Според най-актуалните проучвания, всички те в околните години могат да изгубят работата си. 

Женският пазар в София. Едно от последните места, на които ще срещнем изкуствен интелект. Търговците, с които си поговорихме обаче имат отношение към новия разсъдък и не изпитват боязън от него.

Самоуправляващите се транспортни средства и използването на ИИ в медицината будят най-голямо съмнение

Емил Кирилов работи в сполучлива българска софтуерна компания. Следи всяко ново приложение на изкуствения разсъдък и технологиите в нашия живот.

Той е от хората, които виждат в изкуствения разсъдък асистент, който занапред ще ни служи добре и ще разкрие доста нови услуги. 

Емил Кирилов осъзнава обстоятелството, че рано или късно изкуственият разсъдък ще изземе част от нашата работа, само че това не значи, че ние няма да имаме своето място.

Днес специалности остаряват за секунди и това звучи заплашително за огромна част от нас.

Майстори, аграри, машинописки. Все специалности, които роботите към този момент сполучливо заместват, какво остава за изкуствения разсъдък.

Магдалена Григорова практикува една от модерните специалности, които също са застрашени от Изкуствения разсъдък. Обработва френски здравни застраховки от България посредством имейл.

За Магдалена не е плашеща мисълта да загуби актуалната си работа.

Експеримент на репортера на „ Скай Нюз “ Том Кларк търси отговора на този въпрос

Изкуственият разсъдък накара Синатра да запее Gangster's paradise на Кулио. Преобрази шлагера Flowers с гласа на Бруно Марс.

Дори Thriller  на Майкъл Джексън зазвуча, изпълнена от Фреди Меркюри. Възможности като тези ни карат да се запитаме - ще изчезне ли работата на създателя?.

Русислав Гунчев е управител на интернационална компания, само че е от дребното българи, които сполучливо творят с изкуствен интелект.

За бъдещето на креативните специалности, от пазара също не е обезпокоен.

Човешкият контакт е незаместим. Факт, който ни успокоява, само че към този момент. Изкуственият разсъдък учи по-бързо от нас даже в настоящето си първобитно положение. Той непрекъснато се надгражда и усвоява нови умения. Но като се замислим и хората можем да бъдем такива.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР