Проф. Румен Драганов посочи: Хотелиерите са изпилили цените до минимум,

...
Проф. Румен Драганов посочи: Хотелиерите са изпилили цените до минимум,
Коментари Харесай

Проф. Румен Драганов: За Великден ще има интензивни пътувания у нас и в чужбина

Проф. Румен Драганов уточни: " Хотелиерите са изпилили цените до най-малко, тъй като имаме жестока конкурентна битка с Турция, Гърция. Ние се борим за всеки един екскурзиант и цените тук не са ниски или високи, те дават отговор навръх търсенето и предлагането. " Според Драганов през последните три години хотелиерите и ресторантьорите е трябвало да работят на най-малко, и в същото време да усилят заплатите на личния състав си. Според Драганов сега те са подложени и на институционален напън:

 

Драганов добави: " Сега текат някакви непрекъснати инспекции - като стартираме храните, министерството, ДАНС, проверяващи, което много ги товари. Като няма власт, всевъзможни такива служби съзнателно си извършват работата, само че непрекъснатото основаване на доклад за нещо си е огромен камшик за хотелиерите ". Той разяснява, че туризмът у нас се движи добре и хората остават удовлетворени: " Имаме доста положителни хотели - на всички места, където има балнео- и спа курорти - Сапарева баня, Сандански, Кюстендил ", сподели Драганов. Според него у нас има напор на български туристи по ски курортите: " Независимо от топлата зима ските не стопираха - и в най-топлите дни през януари, когато нямаше сняг, работеха четири писти на Пампорово, две на Боровец. Имаме толкоз туристи, тъй като те са се записали още септември и октомври ".

 

Драганов разяснява, че България чака 70 000 непознати туристи по време на Великденските празници. Според Румен Драганов туристите в страната ни са доста повече от формалната статистика: " Имаме много да поработим върху това какво е екскурзиант и да си оправим дефиницията в закона. " На въпрос за какво София е станала толкоз известна дестинация и по кое време градът ще има туристически образ пред света, Драганов отговори, че най-важното в туризма е устната реклама: " Хората идват, тъй като са били на всички места. Били са неведнъж в Рим, Париж, обаче в един миг някой им споделя " отиди да видиш какво е в София ". Те идват тук и са сюрпризирани - това е един безусловно спокоен и спокоен град ". Драганов предвижда доста сполучлив летен сезон тази година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР