Проф. Пламен Моллов, който е бивш директор на БАБХ, дал

...
Проф. Пламен Моллов, който е бивш директор на БАБХ, дал
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: Проф. Моллов ми даде папка, пълна с пари

Проф. Пламен Моллов, който е някогашен шеф на БАБХ, дал на сегашния си сътрудник проф. Христо Даскалов директория, за която твърдял, че е цялостна с документи. Когато професор Даскалов я отворил, твърди той, вътре се оказало, че има пари. Попитан за размера на сумата, той отговори, че в тази директория повече от 100 хиляди лв. нямало по какъв начин да се вместят. След като видял парите, захвърлил досието встрани, излязъл от колата и уведомил ДАНС.

Твърди, че директни закани за живота не е получавал, само че от неделя има назначена защита. „ И за мен беше необичайно. Не мога да си обясня за какво това нещо се случи”, добави шефът на Агенцията по храните.

„ Снощи за следващ път изслушах записа – той изцяло подхожда на диалога, който ние организирахме на 19 януари. Разбира се, в света на осведомителните технологии има хора, които умеят единично произнесени реплики да ги комбинират”. Така актуалният шеф на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов разяснява изтеклия неотдавна запис, в който се чува, че някогашният му сътрудник му предлага рушвет.

Припомняме, че се твърдеше, че в диалога двама мъже разискват лабораторията за фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево” и единият предлага на другия рушвет, с цел да не бъде спирана работата на пункта. Проф. Даскалов не скри, че записът е изработен персонално от него, от терзание. Той подчертава върху това, че договорът е за наем на шест пространства, в който няма нито дума за лаборатория.

„ Един български академик е много надалеч от лицата на подземния свят – нас няма и какво да ни свърже”. Така актуалният началник на БАБХ разяснява част от записа, в който го твърдят, че той няма нищо общо с „ Таки-Маки”. Той отхвърли да познава някое от известните имена в подземния свят.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР