Проф. Пламен Киров прогнозира пред БНТ неуспех за втория мандат

...
Проф. Пламен Киров прогнозира пред БНТ неуспех за втория мандат
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров за втория мандат: ПП не могат да поставят условия

Проф. Пламен Киров предвижда пред Българска национална телевизия крах за втория мандат като разяснява, че от „ Продължаваме Промяната ” слагат условия, които другите партии биха изпълнили единствено, в случай че са в положение на „ тежък махмурлук ”.

„ Какви са тези хора от Политическа партия да слагат условия на всички останали?! Другите партии могат да ги изпълнят, единствено в случай че са в положение на доста тежък махмурлук ”, изясни той. Проф. Киров разгласи акад. Николай Денков за най-неуспешния министър на МОН, който сме имали през последните 20 години. „ Критичен съм, защото съм му ял попарата, познавам го в доста светлини ”, сподели за него преподавателят от Софийския университет.

„ Най-вероятно третият мандат ще бъде предоставен на „ Български напредък ”. При подобен вид държавно управление може да се сформира единствено при едно изискване - че от едно посолство добре си свършат работата. И може би сега, с разпъване на процедурата, ние им даваме време да се ориентират и да подхващат нужните стъпки. Персоналните промени в посолството нямат отношение към това ”, сподели още той. „ Персоналните промени нищо не значат, политиката постоянно е една и съща ”, добави юристът.

Проф. Киров разяснява още, че претекстовете на ветото на президента Румен Радев против измененията в Изборния кодекс са слаби и вътрешно си опонират.

„ Мотивите за ветото на президента са най-слабите претекстове, които съм виждал, от 30 години насам. А аз съм чел претекстовете на съвсем всички случаи на наложено несъгласие. Те са вътрешно спорни. Какво ще стане, в случай че един гласоподава на машина, а останалите - на хартия - ще се освети вота. А какво ще стане, в случай че всички гласоподават на машина и тя се повреди и последният гласоподава на хартия - отново вотът му ще бъде осветлен. Винаги има подобен вид да се стигне до осветляването на вота на един или различен човек. Затова членовете на СИК гласоподават последни и по този начин могат да запазят тайната на вота в такива проблеми ”, разяснява той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР