Проф. Николай Габровски върна първия мандат на президента Румен Радев

...
Проф. Николай Габровски върна първия мандат на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Вижте състава на проектокабинета на проф. Габровски

Проф. Николай Габровски върна първия мандат на президента Румен Радев изпълнен. Вижте състава на проектокабинета.

Министерски съвет се състои от министър-председател, трима вицепрепремиери и министри, разгласи Габровски при започване на срещата. И трите кандидатури, препоръчани за заместител министър-председатели, са дами, написа

Ето и цялостния лист на проектокабинета: 

Министър-председател – проф. Николай Габровски
Заместник министър-председател по ръководство на средствата от Европейския съюз – Малина Крумова.
Родена е през 1976 година Завършила е политология и интернационалните връзки в Американския университет, Благоевград. Притежава магистърска степен от взаимна стратегия на университета в Болоня и университета в Сараево по „ Демокрация и човешки права в Югоизточна Европа “. От 1998 година се занимава с ръководство на планове и стратегии. От 2007 година работи в администрацията, като през годините заема разнообразни експертни и управителни позиции. Била е началник на Оперативна стратегия,,Околна среда ”. През 2017 година е назначена за длъжностен заместител министър-председател по еврофондовете в държавното управление на Огнян Герджиков. Заемала е и длъжността заместник-министър на районното развиване и благоустройството. През 2019 година е назначена за ръководител на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
Заместник министър-председател по публичен ред и сигурност и министър на правораздаването – Миглена Тачева.
Магистър по право от СУ „ Св. Климент Охридски ”. Специализира в Съединени американски щати, Нидерландия, Англия и Гърция. Директор на Национален институт на правораздаването. Била е ръководител на Варненския областен съд. Министър на правораздаването в интервала юли 2007 година – юли 2009 година Учредител и ръководител на УС на Сдружение „ Правна самодейност за образование и развиване ” от 1994 година до 2014 година Учредител и член на Обединените нестопански организации – Варна. Член на „ Съюза на съдиите в България ” от 1998 година до 2001 година Член на „ Съюза на юристите в България ”, основател и член на „ Български съюз на съдия-изпълнителите ”. Член на Управителния съвет на ERA (Европейска правна академия), член на Централния съвет на Съюза на юристите в България.
Заместник министър-председател по климатичните политики и министър на околната среда и водите – доктор инж. Меглена Плугчиева.
Инженер по горско стопанство и екология от Лесотехническия университет – гр. София. Специализирала е в Научния институт по горите - Гьотинген /Forstliche Versuchsanstalt/, Федерална Република Германия и в Института по горска политика на „ Алберт Лудвиг “, Фрайбург, Федерална Република Германия. От януари 2019 година е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Черна Гора. От 01.06.2012 година до 31.10.2018 година е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн. От 2009 година до 2012 година е била депутат, както и в интервалите от 1995-1997 година и 1999-2001 година Заместник министър-председател на Република България от 2008 година до 2009 година, отговарящ за ръководството и контрола на европейските фондове. От 2004 година до 2008 година е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България във Федерална Република Германия. Била е и заместник-министър на земеделието и горите с ресори европейската интеграция и горското стопанство и стратегиите ФАР и САПАРД. Единственият дипломат с два ордена от Германия - “Федерален кръст за заслуги със звезда ” и “Федерален кръст I степен ”. Носител на „ Златния почетен знак “ на Министерство на вътрешните работи за принос към присъединението на България към Европейския съюз. Удостоена с почетното звание „ Доктор хонорис идея ” на Лесотехническия Университет гр.София.  
Министър на финансите – Маринела Петрова.
Завършила е магистратура в УНСС и СУ " Климент Охридски ". Притежава следдипломни квалификации (Австрия, Обединеното кралство, Япония, Нидерландия, САЩ) в региона на макроикономиката, икономическите и фискалните политики (в т. ч. тяхната съгласуваност в Европейски Съюз и еврозоната). Започнала е кариерата си преди 30 година в Агенцията за икономическо програмиране и развиване към Министерски съвет на най-ниската експертна позиция. Има над 20 година опит на управителна позиция в държавната администрация. Била е заместител - министър на финансите в три държавни управления, едно от които е служебно. Ръководила е екипа на МФ по време на българското председателство на Европейски Съюз, както и при договарянията за ERM2. Понастоящем е ръководител на Управителния съвет на Банката за развиване на Съвета на Европа (БРСЕ) - за първи път българин и за повторно жена, определена от акционерите на тази позиция. Член е на Съвета на шефовете на Европейската капиталова банка и на Европейския капиталов фонд.
Министър на вътрешните работи – доктор Благородна Макева.
Има присъдена докторска степен, компетентност „ Организация и ръководство отвън сферата на материалното произвеждане (вътрешен ред и сигурност) " към Академията на Министерство на вътрешните работи, както и добита юридическа дееспособност от ПУ " Паисий Хилендарски ", компетентност " Право ". Преминала голям брой обучителни курсове в България и чужбина, сред които " Работа с Европейската работа за външна активност (ЕСВД) “ на Нидерландския институт за интернационалните връзки „ Клингендал “ и " Права на индивида “ в Дипломатическия институт към министъра на външните работи и Женевската академия по интернационално филантропично право и права на индивида. Има над 23 годишен стаж в системата на Министерство на вътрешните работи, като е почнала от най-ниското ходило в районно ръководство до заместник-директор в Главна дирекция “Национална полиция ”. От 2015 до 2021 година е била ръководител на Постоянната комисия по права на индивида и полицейска нравственос в Министерство на вътрешните работи. Член на Националния съвет за подкрепяне и отплата на жертви на закононарушения, от 2015 до м.август 2021. Член на Националния съвет за равнопоставеност на дамите и мъжете – в интервала 2016-2017, както и член на Комитета за наблюдаване на националната многогодишна стратегия на Република България по Фонд „ Вътрешна сигурност “ 2014-2020 година до м. август 2021; Била е и шеф на дирекция “Публичен указател ” при Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Била е хоноруван учител в СУ “Св. Климент Охридски “ по „ Правни и полицейски аспекти на домашното принуждение “, както и ръководител на Работна група „ Правоприлагане “ (Law Enforcement Working Party) към Съвета на Европейския съюз по време на българското председателство на Съвета през 2018.
Министър на защитата – Атанас Запрянов.
Роден е на 16.04.1950 година в с. Драгойново, област Пловдивска. Завършва Висше национално военно учебно заведение „ В. Левски ” като магистър инженер - профил „ Свързочни войски “, Военна академия по свръзките „ Будьони ”, Санкт Петербург, Русия като магистър по „ Военно дело “, както и Генерал щабен факултет на Военна академия „ Г. С. Раковски ”. В интервала от 1988 година до 1995 година заема разнообразни длъжности в Управление „ Свързочни войски ” на Генералния щаб на Българската войска. В интервала 2002-2003 година е назначен за шеф на Военна академия „ Г. С. Раковски ”, а от 2003 до 2006 година извършва длъжността заместник-началник на Генералния щаб на Българската войска по ресурсите. През 2003 година получава военно звание генерал-лейтенант.

От юни 2006 година до март 2010 година е назначен за боен представител на Република България във Военния комитет на НАТО и Военния комитет на Европейски Съюз в Брюксел, Белгия. За времето на кадровата си военна работа е награждаван с разнообразни ордени и медали, в това число медал „ За военна заслуга - I степен ”. Бил е и заместник-министър на защитата. В интервала от януари 2019 година до декември 2021 година е ръководител на борда на Съвета на шефовете на Европейската организация по защитата в състав шефове по въоръженията на страните-членки на Европейски Съюз.
Министър на външните работи – Драгомир Заков
Роден е на 24 юли 1975 година в София. Бакалавър по интернационалните стопански връзки и магистър по интернационален бизнес от Университета за национално и международно стопанство. Между 2015 и 2016 година специализира в Европейския лицей по сигурност и защита. Възпитаник е на Европейския център по въпроси на сигурността „ Джордж Маршал “ (Гармиш Партен-Кирхен) като има специализации и в Женевския център по политика за сигурност. Кариерен посланик с над 20 години опит в дипломатическата работа на Република България, тръгвайки от най-ниското ходило на кариерно развиване и минал поредно през всички следващи дипломатически рангове. В интервала 2002-2004 година е аташе в дирекция „ НАТО и интернационална сигурност “ на Министерство на външните работи. Между 2004 година и 2008 година е поредно аташе, трети и втори секретар в Постоянната делегация на Република България в НАТО, Брюксел. Между 2011 година и 2014 година е първи секретар в Мисията на Република България към Организация на обединените нации в Женева. В идващите години до началото на 2019 година заема поредно управителните позиции шеф на отдел „ Контрол на въоръженията “, шеф на дирекция „ Политика за сигурност “ и заместник-политически шеф в Министерство на външните работи. От март 2019 година е дипломат, непрекъснат представител на България в НАТО. На 1 март 2022 година е определен от 47-то Народно заседание за министър на защитата. След разпускането на 47-то Народно заседание е дипломат за специфични поръчения в Министерство на външните работи.
Министър на стопанската система и промишлеността – Мартин Дановски
Роден е през 1967 година в Ловеч. Притежава магистърски степени - магистър по стопанска система, маркетинг и стратегическо обмисляне от Университета за национално и международно стопанство – София (УНСС), както и магистър по инженерни и механически науки, земеустройствено обмисляне от Университета по архитектура, строителство и геодезия – София (УАСГ). Има над 15 години върховен управнически опит в областта на маркетинга и маркетинг връзките, капиталово консултиране и връзки с институциите, в това число създаване и управление на интервенции и офиси на мултинационалната маркетингова група „ Havas Worldwide ” Франция в страните от Западните Балкани – Северна Македония, Албания, Сърбия. В обществената сфера е от 2015 година Активно работи в областта на икономическа политика, вложения, нововъведения и финансови принадлежности. Бил е консултант към кабинета на заместител министър-председателя по европейските фондове. От 2015 година е част от основаването на Фонд управител на финансови принадлежности в България (Фонд на фондовете), като член на Управителния съвет, а по-късно става и ръководител на УС. Структурира и управлява като ръководител Държавната организация за научни проучвания и нововъведения от основаването й през март 2021 година до вливането й в Министерството на нововъведенията и растежа през март 2022 година
Министър на районното развиване и благоустройството – Добромир Симидчиев
Добромир Симидчиев е приключил УАСГ с най-високо отличие и с няколко университетски награди за триумфи и най-високи резултати по компетентност “Водоснабдяване и Канализация ” – филтриране на води. Магистър е и по бизнес администрация – финансово ръководство – от Университета на Сиатъл, Съединени американски щати. Заместник-министър на районното развиване и благоустройството в интервала 2011-2014 по времето на три държавни управления на България. Една от най-важните цели на Добромир Симидчиев като заместник-регионален министър е основаната дълготрайна десетгодишна тактика за ВиК бранша на България, която и все още се извършва. Председател e на Съвета на Директорите на фонд ФЛАГ от 2012 до 2021 година В професионалната си кариера е бил на основни мениджърски позиции, интернационално приет специалист и управител с богат опит в региона на създаването на политики, стратегическо и капиталово обмисляне, ръководство на смяната. Доказан експерт в дейно и дълготрайно ръководство на активи и инженерни услуги във водния бранш.
Министър на превоза и известията – Прошко Прошков
Роден е през 1974 година в град София. Инженер по автоматика и системотехника от Технически университет – София. След дипломирането си работи в Германия поредно по два плана. Първият за разработка на програмно обезпечаване за индустриални приложения, а вторият за симулация и усъвършенстване на трафика в мрежата на Националния железопътен транспортьор (Дойче Бан). През 2007 година е определен за кмет на регион „ Лозенец “ в София. От 2011 година е общински консултант в Столичния общински съвет. Председател е на комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне, член на комисиите по превоз и пътна сигурност, и по стопанска система, благосъстоятелност и цифрова промяна. Основен приоритет в работата му са политиките за градска подвижност, включително внедряване на интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение. От 2021 година столицата разполага с една от най-модерните в Европа системи, позволяваща безконтактни електронни заплащания, онлайн продажби на транспортни документи и аналитични услуги за подкрепяне на ръководството на превоза.
Министър на труда и обществената политика – доктор Събина Събева
Родена е на 8 август 1958 година в град София. Завършила е Медицинския факултет – София. Има магистърска степен по „ Обществено здраве “ от Института по обществена и превантивна медицина на Женевския университет и компетентност по " Обща хигиена ".  Доктор по медицина като дисертацията й е в региона на хигиената на детско-юношеската възраст и правата на детето. От 2004 до 2020 година е изпълнителен шеф на фондация,,Международна обществена работа – България ”. Била е шеф дирекции,,Програми и интернационално съдействие ” и,,Държавна политика за протекция на детето ” в ДАЗД. В интервала 1989-2002 година е помощник, старши и основен, в Катедрата по хигиена, екология и професионални заболявания на Медицински факултет, София. Притежава на практика опит в ръководството на хора и финанси, обмисляне на действия, осъществяване на разбори и други, както и в създаването и ръководството на обществени услуги за деца и фамилии. Участвала е интензивно в създаването на нормативни актове в региона на закрилата на детето и обществената политика.
Министър на опазването на здравето – доктор Благомир Здравков
Роден е на 9 април 1979 година в град Карлово. Завършва медицина в Медицинския университет в София. Специалист е по анестезиология и интензивно лекуване. Магистър по здравен мениджмънт. От април 2021 година досега е изпълнителен шеф на Специализираната детска болница “Проф. Иван Митев ” в столицата. Преди това е бил част от екипа на Клиниката по детска анестезиология и реанимация в „ Пирогов “. Работил е в най-големите академични лечебни заведения в София. От 2015 година се профилира извънредно в региона на детското опазване на здравето. Работил е взаимно с Военновъздушни сили, БЧК и ЦСМП като началник на екип в задачи по наземен и въздушен превоз на сериозно заболели деца. Преподавател е в Катедрата по педиатрия на МУ – София, преди този момент е бил помощник и в Катедрата по анестезиология на Висшето учебно заведение. Активно взе участие в доброволните формирования на БЧК. Включва се и в голям брой благотворителни начинания на организацията. Има десетки участия в национални и интернационалните научни конгреси по педиатрия, незабавна медицина, анестезиология и интензивно лекуване.
Министър на образованието и науката – проф. доктор Славчо Томов, д.м.н
Роден е през 1962 година в град Левски. Притежава научна и просветителна степен – лекар по медицина и лекар на науките. Има добити специалности по “Акушерство и гинекология ” и “Онкология ”. Бил е декан на факултет “Здравни грижи ” към МУ-Плевен и ректор на Медицински университет, гр. Плевен в продължение на два мандата. Към момента е шеф на Научноизследователския институт и ръководител на Общото заседание на МУ-Плевен. Член е на редица влиятелни интернационалните научни организации Society of European Robotic Gynecological Surgery (SERGS) – от 2009 година, член на Управителния ръб на SERGS (2015-2019 г.); Society of Robotic Surgery (SRS) – от 2010 г.; South Eastern European Robotic Surgery Society (SEERSS) – 2010 г.; Society of Laparoendoscopic sugeons (USA) – 2016 г.). Специализирал е лапароскопска и гинекологична хирургия в Германия, Франция и Италия. Сертифициран е като конзолен хирург за работа с роботизираната система da Vinci. Рецензент е на публикации в реферирани интернационалните научни списания. Носител е на редица почетни награди и грамоти. Удостоен е със званието “Почетен жител на Плевен ”.
Министър на културата – Ириней Константинов
 Роден на 23 март, 1949 година в град София. Завършва актьорско майсторство в Националната академия за театрално и кино изкуство „ Кръстьо Сарафов “ през 1972 година. Има над 150 функции в театъра, киното и малкия екран. Участва в голям брой интернационалните кино продукции, режисьор е и на няколко постановки. Директор на трагичен спектакъл „ София “ от 2008 година насам. Удостоен с медал " Стара планина ” – първа степен, както и с почетно поданство на София. Притежава награди и номинации от редица влиятелни състезания за театрални достижения, сред които Икар и Аскеер.
Министър на земеделието, храните и горите – Васил Грудев
 Роден през 1980 година в град Пловдив. Завършил е висшето си обучение в юридическия факултет в университета „ Франш Конте “, Франция. През 2006 година стартира работа в Държавен фонд „ Земеделие “, като до 2013 година минава всички йерархични равнища на структурата и заема поредно длъжности на специалист, основен специалист, шеф отдел, заместник-изпълнителен шеф и изпълнителен шеф. В интервала август-ноември 2014 година е министър на земеделието и храните в служебното държавно управление на Република България с министър-председател Георги Близнашки. Заемал е и длъжността заместник-министър на земеделието и храните. През 2019 година става изпълнителен шеф на Държавен фонд “Земеделие ” за повторно.
Министър на нововъведенията и растежа – Милена Стойчева
 Има просветителни степени и специализации от български и интернационалните университети като СУ „ Климент Охридски “, Penn State University, UC Berkeley и MIT. Тя е изпълнителен шеф на Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria), част от световната мрежа на Джуниър Ачийвмънт (JA Worldwide). Преподава нововъведения и предприемачество като гостуващ учител към Европейския Институт за нововъведения и технологии. Понастоящем е шеф за нововъведения и промяна към EIT Culture & Creativity. Член е на борда на Европейския конгрес на жените-основатели на компании и работи интензивно за одобряването на дамите в бизнеса, науката и предприемачеството. Милена Стойчева е притежател на най-високата международна премия за водачество на JA Worldwide “Soraya Salti ” за 2021 за приноса и за развиване на обществото посредством икономическо обучение и благоприятни условия. Тя е отличена и с премията за жени-лидери на Американско посолство в България. Има повече от 20-годишен опит на управителни позиции в интернационалните организации и компании, измежду които ръководител на световния съвет на страните членки на JA Worldwide и старши консултант за висше обучение в Европа. През цялата си кариера работи систематично за цифровизацията, модернизацията, високата просветителна просвета и опазването на природата в България.
Министър на електронното ръководство – Красимир Симонски
Kрасимир Симонски е инженер по компетентност „ Изчислителна техника “ от Техническия университет-София и лекар на науките от Българската академия на науките. Преподавал е програмиране и компютърни архитектури в Технически университет-София и компютърни мрежи в Американския университет в България (АУБ). От 1991 година до 2003 година заема длъжността Директор компютри и връзки на Американския университет в България (АУБ). Създател е на първата настояща Cisco мрежова академия през 2000 година към АУБ както и на други районни мрежови академии в България, Македония, Косово и Гърция. Ръководил е редица планове за ИКТ-обучение в Американския университет и към Програмата на Организация на обединените нации за развиване, в това число по плана iGovernment, в границите на който са подготвени в базови компютърни умения над 65 хиляди държавни чиновници, за което планът е определен за Проект на годината в България, номиниран и попада в първите три като Проект на годината на Stockholm Challenge Award in 2008.
В интервала 2004-2007 година управлява плана „ Телецентрове “ на ПРООН. По плана са построени 120 телецентъра в цялата страна. От 2007 година е началник и координатор на българските екипи по планове на Европейската комисия, измежду които са тези за развиване на националните стратегии за развиване на широколентов интернет достъп в Европа и GEANT2, GN3 - най-големият план по Седма рамкова стратегия за създаване на научно изследователска инфраструктура в Европа като е бил ръководител на Българската изследователска и просветителна мрежа (БИОМ) до 2013 година От септември 2007 година до октомври 2009 година е заместник-председател на Държавната организация за осведомителни технологии и известия с сектор „ Информационни технологии “. От април 2012 година създава и управлява националния план за развиване на високоскоростен широколентов достъп от последващо потомство в България с бенефициент Изпълнителна организация „ Електронни съобщителни мрежи и осведомителни системи “ (ИА ЕСМИС). От началото на 2013 година е изпълнителен шеф на ИА ЕСМИС до назначението му през 2016 година за заместник-председател на Държавна организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ). По време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година управлява всички формати на Съвета по тематиката „ Киберсигурност “, в това число приемането на Европейския правилник за киберсигурност (EU Cybersecurity Act). От юни 2021 година е ръководител на ДАЕУ и Национален координатор по киберсигурността до закриването на организацията във връзка със основаването на Министерство на електронното ръководство
Министър на енергетиката – Николай Павлов
Роден през 1975 година в град Димитровград. Магистър по финанси и интернационалните стопански връзки в УНСС.
Има над 10-годишен опит в енергетиката на управителни и управнически позиции. Бил е финансов шеф и член на Управителния съвет на „ Национална електрическа компания “ ЕАД, както и член на Съвета на шефовете на “Контур Глобал Марица Изток 3 ” АД. Притежава опит като член на одитния комитет на АЕЦ „ Козлодуй “ ЕАД. През 2015 година става финансов шеф на „ Булгаргаз “ ЕАД. От 2016 година до началото на 2017 година е изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ ЕАД. От януари 2017 година до май 2017 година е длъжностен министър на енергетиката в държавното управление на проф. Огнян Герджиков.
От май 2017 година до февруари 2022 година е изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ ЕАД.
Министър на туризма – доктор Мартин Захариев
Завършил е право в Юридическия факултет на Софийския университет и е специализирал медиен мениджмънт в Съединени американски щати и Англия. През последните 30 година работи в региона на медиите, телекомуникациите, осведомителните технологии и туризма. В професионалната си кариера е бил публицист, редактор, радио и ефирен водещ и продуцент, дълготраен издател на списания и бизнесмен в разнообразни медиини и новаторски софтуерни планове. През разнообразни години основава и издава едни от водещите месечни списания в България. Създава и ръководи известни радио мрежи, както и високотехнологична компания. Бил е член на Съюза на издателите, Асоциацията на рекламните организации и член на управителните препоръки на Асоциацията на радио и телевизионните оператори - АБРО, Асоциацията на телевизионните продуценти - АТП. Избран е като депутат в 42-то Народно заседание като гражданска квота, където е член на комисията по просвета и медии, както и член на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия. През 2020 година е определен за зам.-председател на Обществения съвет на Българска национална телевизия. От 2016 година е изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.
Министър на младежта и спорта – инж. Борил Кръстев
Възпитаник на районно управление (на МВР) “Ангел Кънчев “ гр. Русе, със приключена бакалавърска степен “Транспортна техника и технологии ” и магистър инженер по компетентност “Технология и ръководство на превоза ”, а сега прави следдипломна подготовка с профил “Бокс и кикбокс ” в НСА “Васил Левски ”, гр. София. От 2009 година работи в областта на търговията и ръководството на сграден фонд. Участва интензивно в подготовката на олипийската шампионка по бокс от Токио Стойка Кръстева. Притежава дълготраен опит в ръководството и организацията на спортната подготовка. Участва в разнообразни действия, свързани с подкрепяне и развиване на детско-юношеският спорт, изискванията в спортните зали и обезпечаването на по-добри условия в подготвителния развой.

Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски предлага структурата и състава на кабинета уверен, че е належащо:
Съставяне на постоянно държавно управление за бързо превъзмогване на разделянето в обществото, възобновяване на разговора сред партиите и институциите, преустановяване на политическата криза;Провеждане на правосъдна промяна и дейно противопоставяне на корупцията;Въвеждането на бързи и ефикасни антикризисни ограничения, които да преодолеят провокациите на икономическата рецесия, инфлацията и спада на икономическия напредък, в това число реализиране на фискална устойчивост;Ясна европейска и евроатлантическа устременост на външната политика и на политиката за сигурност и отбрана;Провеждане на основни промени, в това число посредством Плана за възобновяване и устойчивост;Полагане на дейни политически и дипломатически старания за приемане на България в Шенгенското пространство;Мобилизиране и подготовка на бизнеса, банковия бранш и жителите за присъединение на България към Еврозоната през 2024 година;Постигане на енергийна самостоятелност, в това число посредством продължение на напъните за обезпечаване на действителна диверсификация на източниците на доставка;Реализирането на целенасочени обществени вложения в основни браншове за цялото общество, каквито са образованието, опазването на здравето, обществената защита;
България би трябвало да излезе час по-скоро от безвремието и спиралата от избори, безапелационен е Габровски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР