Проф. Николай Габровски имаше пълна свобода да подбере екипа си.

...
Проф. Николай Габровски имаше пълна свобода да подбере екипа си.
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Борисов направи огромен компромис със себе си, той трябваше да оглави правителството

Проф. Николай Габровски имаше цялостна независимост да подбере екипа си. Заявката, която дадохме за равноотдалечено, еманципирано политически държавно управление, беше откровена. На първо място би трябвало да се откри консенсус. Това разяснява Георг Георгиев от ГЕРБ в „ Събуди се ” по Нова тв.

В възможен кабинет „ Габровски ” ще влязат специалисти, уточни той. „ Повече от година и половина наблюдавахме една аматьорщина. Хора без никакъв опит се пробваха да вършат политика и да играят една рискова игра с обществото и с държавното ръководство. И резултатите са налице ”, счита депутатът.

Георгиев е безапелационен, че ГЕРБ поема политическата отговорност, излъчвайки претендент за министър-председател. „ Вярвам, че имената, които ще прочетем в вероятно държавно управление, ще бъдат такива, които да уверят и нашите съперници, че това са хора, които могат да работят за целите ”, добави той.

Според него водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е направил „ голям компромис със себе си ”. „ Ние го подкрепихме, въпреки че знаем, че това е индивидът, който би трябвало да оглави държавно управление ”, добави Георгиев.

Относно информацията, която вътрешният министър Иван Демерджиев разгласи в ефира на NOVA, че Габровски търси вътрешен министър от редиците на Министерство на вътрешните работи, Георгиев сподели: „ Надявам се единствено да не са хора, които са се занимавали със сигурността по границата. Защото това, което следим там, не ни дава убеденост, че тези хора са се справяли професионално с уговорките си ”.

Според депутата сюжетът за предварителни избори стои на масата, откогато е извършен последния избор. „ Имаме цялостен голям фронт, който го желае. „ Продължаваме Промяната ” го оглавява. Техните сметки обаче няма да излязат при възможни предварителни избори, каквито се пробват да провокират ”, е мнението му.

Повече гледайте във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР