Проф. Наско Василев връчи днес Почетен знак на областния управител

...
Проф. Наско Василев връчи днес Почетен знак на областния управител
Коментари Харесай

Проф. Наско Василев връчи Почетен знак на областния управител на дериктора на РИМ – Стара Загора Петър Калчев

Проф. Наско Василев връчи през днешния ден Почетен знак на регионалния шеф на шефа на РИМ – Стара Загора, гл.ас. Петър Калчев.

На тържествената гала участваха зам. регионалните шефове арх. Банко Банов и Любомир Желев, чиновници на музея и на Областна администрация, публицисти. 
Петър Калчев получава оценката за изключителните му заслуги за развиването на музея и за превръщането му в културно средище с национална значителност. То се връчва и във връзка със 115-годишнината от основаването на РИМ – Стара Загора.  
Целият професионален път на Петър Калчев е минал в старозагорския Исторически музей. Той стартира работа там като организатор в отдел „ Праистория “ през 1981 година В интервала 1999-2006 година и от 2015 година до този миг е шеф на културната институция. Посветил е на историческата просвета 40 години от своя живот. Има десетки скъпи научни изявления в региона на                                                         праисторията. Участвал е в редица археологическите изследвания и разкопки, съдействали за обогатяване на културно-историческото завещание на района.
При връчването на Почетния знак проф. Василев благодари на господин Калчев за всеотдайната му работа за един от най-старите и богати на експонати музеи у нас. Той подсети, че в РИМ се съхраняват над 150 000 артефакта, някои от които на повече от 6000 години. 
Приемайки оценката, Петър Калчев съобщи, че то е чест за него. „ Тази премия не е единствено за мен, тя е за целия колектив, за хората, с които работим дружно от дълги години. Благодарение на тях старозагорският музей е измежду най-хубавите, а посетителите му от страната и чужбина нарастват с всяка година “, сподели шефът на РИМ.  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР