Проф. Костадин Ангелов говори на Бойко Борисов за здравеопазване по

...
Проф. Костадин Ангелов говори на Бойко Борисов за здравеопазване по
Коментари Харесай

Здравният министър говори, Борисов не го слуша

Проф. Костадин Ангелов приказва на Бойко Борисов за опазване на здравето по време на инкпекция в Пазарджик, само че министър председателят не го слуша.
" Още две значими неща имаме да кажем за Паазарджик - 1 милион за ангиограф, за всички пациенти, които имат потребност от кардиологични интервенции, най-много в " златния час "... ", стартира Ангелов.

Мисълта му обаче бе прекратена от шарещия в близост взор на Борисов. Оказа се, че вниманието на премиера е било привлечено от лекаря на пазарджишката болница, който се появи в кадър и стисна крепко ръка с премиера.

" За болничното заведение той е най-добре осведомен, тъй като... ", стартира проф. Ангелов.

" С две думи единствено - за медицински сестри и лаборанти това тука добре ли е да се направи? ", попита внезапно Борисов.

" Много е добре. Имаме липса. Не единствено ние. Цяла България има липса на такива медицински фрагменти ", изясни шефът на лечебното заведение.

Здравният министър още веднъж понечи да изясни какво е направено и какво е планувано. Борисов обаче го прекъсна с скука и още веднъж се обърна към шефа на пазарджишката болница, полагайки тежко ръка върху рамото му:

“Добре. А другояче болничното заведение по какъв начин е?”, попита министър председателят.

“Добре е… Персоналът към този момент е изтощен. То на всички места е така…”.

Лекари и медицински сестри, които работят в общини, където мъчно се запълват щатовете, ще получават тройни заплати, разгласи при започване на видеото здравният министър. По този метод съгласно проф. Ангелов ще се подсигурява опазването на здравето във всяка точка на страната.

Бонусите към заплатите ще идват от една страна от съответната община и от друга от страната. В проблематичните общини ще се обезпечават и жилища на лекарите, и сестрите, като към този момент се събират данни за свободните общински жилища.

Заедно с премиера Бойко Борисов той инспектира реновирането на общежитие в Пазарджик, в което ще се настаняват медицински сестри и студенти, учещи за медицински страни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР