Проф. Кирил Топалов, член на българо-македонската комисия по въпросите на

...
Проф. Кирил Топалов, член на българо-македонската комисия по въпросите на
Коментари Харесай

Проф. Топалов: РС Македония не иска да влезе в ЕС под предлог, че България не ги пуска

Проф. Кирил Топалов, член на българо-македонската комисия по въпросите на общата история, счита, че Република Северна Македония не желае да влезе в Европейски Съюз под предлог, че България не ги пуска. Това съобщи той прев бТВ.

Белград в никакъв случай няма да ги пусне преди себе си в Европейски Съюз, само че може би Сърбия също не желае да влезе в Съюза, допусна още той.
 Проф. Кирил Топалов: Ако Македония желае в Европейски Съюз, да признае, че преди 1944 година сме били едно Проф. Кирил Топалов: Ако Македония желае в Европейски Съюз, да признае, че преди 1944 година сме били едно
Скопие беше уверено, че Германия ще принуди България да отстъпи и Северна Македония да стартира договаряния в Европейски Съюз. Европейският съюз не мож...

" Би трябвало към момента договорът за другарство и добросъседство, подписан сред България и Северна Македония преди четири години, към момента да има тежест, тъй като е формален контракт сред две страни и в случай че те се отнасят съществено към интернационалните връзки, към бъдещето си, към народа си, то би трябвало да се зачита “, добави той.

Проф. Топалов добави, че за жалост, Договорът не се извършва от районен съд Македония. " Депутатите в районен съд Македония гласоподаваха декларация, която съвсем обезсмисля контракта сред нашите две страни и взривява нашите бъдещи връзки, тъй като тя записва крачка обратно освен в връзките с България, само че и с Гърция. Гръцкото общество всеобщо към този момент не приема Преспанския контракт и е настроено против него. На Гърция ѝ би трябвало единствено един опит на районен съд Македония да се върне към „ антиквизацията “, с цел да се скапват връзките “, добави той.

Проф. Кирил Топалов заяви, че идващото съвещание на смесената историческа комисия би трябвало да се организира след втората половина на месец октомври.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР