Проф. Христофор Караджов - преподавател в Калифорнийския университет и организатор

...
Проф. Христофор Караджов - преподавател в Калифорнийския университет и организатор
Коментари Харесай

Проф. Христофор Караджов за изборите в чужбина: Няма обучения, ние сме доброволци

Проф. Христофор Караджов - учител в Калифорнийския университет и уредник на изборните секции в Калифорния описа по Нова нюз за подготовката на изборите в чужбина: 

" Не на всички места се глрасува с машина, ще има и хартиено гласоподаване. Не бих споделил, че се манипулира вота най-малко на секционно равнище, на равнище ЦИК не бих се осмелил да злоупотребявам, само че няма образование, ние го караме на доброволни начала, предходни години споделях опита си с хора, които вършат избора си в този момент, с цел да схвана по какъв начин стават нещата, трябваше да чета нормативни документи и да приказвам с хора, които са били в комисиите, хора от консулството, които съставляват страната, с цел да може това, което вършим, да мине без укори, ЦИК има тромава процедура, тук-там има комисии, които чакат да бъдат утвърдени. 

Няма да сме с машина, тъй като на предходните избори не сме били повече от 200, броят на заявки на тези избори е относително по-малък. Има автоматизирано разкрити секции. Хората подават в последния миг документи. Сайтът на ЦИК, методът за подаване е останал някъде като интерфейс 90-те години. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР