Проф. Христо Даскалов, директор на БАБХ, заяви пред , че

...
Проф. Христо Даскалов, директор на БАБХ, заяви пред , че
Коментари Харесай

Шефът на БАБХ: Моллов ми даде папка, пълна с пари

Проф. Христо Даскалов, шеф на БАБХ, съобщи пред, че някогашният началник на организацията проф. Пламен Моллов му е връчил директория, цялостна с пари, вместо с документи. Попитан за размера на сумата, той отговори, че повече от 100 хиляди лв. нямало по какъв начин да се вместят. След като видял парите, захвърлил досието, излязъл от колата и уведомил ДАНС.

Даскалов сподели, че директни закани за живота не е получавал, само че от през днешния ден има назначена защита.

„ И за мен беше необичайно. Не мога да си обясня за какво това нещо се случи”, уточни шефът на Агенцията по храните.

„ Снощи за следващ път изслушах записа – той изцяло подхожда на диалога, който ние организирахме на 19 януари”.

Така актуалният шеф на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов разяснява изтеклия неотдавна запис, в който се чува, че мъж, представящ се като „ посредник” му дава „ директория с документи”.

В диалога двамата мъже не загатват имена, само че съгласно Даскалов разискват удължение на контракта на частната лаборатория за фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево”.

„ Това е контракт за наем. Там няма нито една дума записана за някаква лаборатория. Това е контракт за наем на шест пространства, които са предоставени преди доста години от Министерски съвет на Българската организация по сигурност на храните, с цел да може да прави всички нужни публични дейности”, разясни Даскалов и добави: „ Това е странното, че тази лаборатория на процедура се пръква по този начин, някак си от единствено себе си въз основата на този договор”.

Проф. Даскалов не скри, че записът е изработен персонално от него, от терзание.

„ Един български академик е много надалеч от лицата на подземния свят, нас няма и какво да ни свърже”. Така актуалният началник на БАБХ разяснява част от записа, в който го твърдят, че той няма нищо общо с „ Таки-Маки”. Той отхвърли да познава някое от известните имена в подземния свят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР