Проф. д-р Йонко Мермерски, доктор по органична химия и изобретател,

...
Проф. д-р Йонко Мермерски, доктор по органична химия и изобретател,
Коментари Харесай

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19, дава го безплатно на България

Проф. доктор Йонко Мермерски, лекар по органична химия и откривател, към този момент е пантентовал нов бърз тест за COVID-19. Пред Bulgaria ON AIR той разгласи, че би го дал безусловно безплатно за потребление в България.

" PCR пробата е най-бърз, само че не е значима единствено бързината. По-важно е да има благонадежден резултат. Моето откритие оказва помощ да се отсеят здравите със признаци и да не тръгнат по пътеката за проучване с PCR тест и плазмен тест ", заяви проф. Мермерски от Съединени американски щати.

По думите му пробата дава точни стойности въз основа на създадени статистически данни на здрави по отношение на заболели хора. Тестът мери количеството въглероден диоксид, което човек издишва. Хора с инфектиране на долните дихателни пътища отделят доста по-ниски равнища на въглероден диоксид във въздуха, който издишват.

" Подкрепяме да се отсеят пациентите, на които не е належащо да се вършат спомагателни проби. По този метод се облекчава този дефицит на проби за симптоматични пациенти ", уточни проф. Мермерски.

Той сподели по какъв начин работи изобретението му. Тестът е като дрегер, в който се издишва въздух, а резултатът става явен на момента. Уредът към момента не е стигнал до комерсиалната мрежа, тъй като би трябвало да премине през тестуването на четири ведомства, с които екипът на българския академик координира своята работа. Това са американският еквивалент на нашето здравно министерство, Агенцията за храни и медикаменти, Националният институт по опазване на здравето и Министерството на защитата на Съединени американски щати.

" Искаме от тях финансиране и група хора, които да тестваме - заболели, симптоматични и здрави, с цел да може да уточняваме вярното равнище. На дребно не може да коства повече от 20-ина $, няма по какъв начин да коства доста. Целим се успеваемостта му да бъде над 90% ", разгласи още проф. Мермерски.

По думите му плазмените проби са нужни, с цел да се види кои хора са прекарали болестта и към този момент са здрави. Хлорохинът пък показвал положителни резултати, само че нямало доказателства, че е задоволително сполучлив.

Проф. Мермерски е на мнение, че имунизациите ще са най-бавното нещо. „ Отнемат най-малко една година, с цел да не разболеем индивида, който имунизираме “, уточни той.

Ученият разказа ковид по следния метод: размерът на COVID-19 е към една стотна от размера на прахова парченце. На вирусите им трябват повърхности, с цел да може да се движат. Могат да прелетят много огромни пространства.

Проф. Мермерски се базира на данни, съгласно които регистрираният брой на починалите в Ухан е с 60 хиляди по-малко от броя на кремираните в китайския град.

" Китай бяха доста нечестни по отношение на света. Този вирус можеше да бъде овладян, без въобще да тръгне в международен мащаб. Подцениха какъв брой е инфектиран и се пробваха да подтиснат информациите ", разяснява докторът по органична химия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР