Проф. д-р Димитър Райков е новият заместник-ректор по кариерно развитие в

...
Проф. д-р Димитър Райков е новият заместник-ректор по кариерно развитие в
Коментари Харесай

Проф. Димитър Райков е избран за заместник-ректор по кариерно развитие в МУ - Варна

Проф. доктор Димитър Райков е новият заместник-ректор по кариерно развитие в Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна, оповестиха от висшето учебно заведение.

Той бе определен с цялостно болшинство на съвещание на Академичния съвет на университета, извършено на 19 юни. Кандидатурата на проф. Райков бе гласувана от членовете на съвета по предложение на новия ректор на МУ-Варна проф. доктор Светослав Георгиев.

Като заместник-ректор „ Кариерно развиване “, в ресора на проф. доктор Димитър Райков са планирането, организацията и контрола върху дейностите, свързани със следдипломното образование и процедурите за заемане на университетски длъжности.

Проф. доктор Димитър Райков е приключил медицина в Медицински университет – Варна през 1990 година Професионалната му кариера стартира като доктор в селска здравна работа, а от 1992 година работи като ортопед-травматолог поредно в IV-та поликлиника, Курортна поликлиника – Варна и Спешния център на Окръжна болница – Варна.

През 1997 година придобива компетентност по ортопедия и травматология, след което е определен за хоноруван помощник. В момента проф. Райков е шеф на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ “Св. Марина “ – Варна.

През 2008 година проф. Райков сполучливо пази дисертация на тематика „ Екстракорпорална шокововълнова терапия при лекуване на контузии и болести на крайниците “ и придобива научна степен „ лекар по медицина “. През 2010 година е хабилитиран като доцент към Катедрата по ортопедия и травматология на МУ-Варна. Придобива научна степен „ лекар на науките “ с монография на тематика „ Ентезопатии в ортопедичната процедура “, а от февруари 2018 година заема академичната служба „ професор “. Проф. Райков е началник и на Катедрата по ортопедия и травматология в МУ-Варна.

Проф. доктор Димитър Райков е с дългогодишна експертиза в детската ортопедия, както и в лекуването на ставни и мускулни болки при възрастни пациенти. Основните му професионални ползи и специализации са в следните области: лекуване на контузии и ортопедични болести в детска възраст, артроскопия, ендопротезиране, хирургия на гален и стъпало.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР