Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата.

...
Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата.
Коментари Харесай

Борислава Танева подаде оставка като зам.-министър на културата

Проф. Борислава Танева е подала оставка като заместник-министър на културата. Това разгласи тя в профила си във Facebook.

" За моето фамилията и близкото ми обграждане не е загадка, че от много време все по-сериозно и по-често приказвам за желанието си да се отдръпва от поста, който заемам в МК. Това предпочитание се избистри дефинитивно и се трансформира в решение да подам публично своята оставка като зам.-мин. на културата, което и направих доскоро.

И най-важното! Да, интимно е, само че ще го споделя. Знаете, станах баба два пъти през предходната година. Не желая повече да се отнемам от несравнимите с нищо чувства за покой и естетика от пребиваването в съвършения детски свят. Тези мигове са благословени и отлитат окончателно бързо…

Престоят в МК ми взе доста, само че ми и даде доста. Дадено ми беше да основа другарства, родени в комплицирани условия, които удържаха на поривите на най-различни ветрове (понякога ненадейно бурни). Знам, че тези хора ще останат за цялостен живот в сърцето ми и им благодаря!

Благодаря на министър Минеков, че ме избра до бъда до него в тежки времена и ми даде доверието си. Не го предадох.

Благодаря на хората от екипа ни! Благодаря на сътрудниците от МК!

Освен персоналните и професионалните претекстове, още по-убедена и спокойна да взема това решение ме прави фактът, че актуалният министър има доста подобен на моя „ профил “ и гледаме в една посока. Сигурна съм, че ще довърши заложеното и направеното до момента.

И не, не скърбя! Не скърбя за нито една своя постъпка. Напротив!

Отивам си с вдигната глава и спокойна съвест. Знам, че дадох максимума на който бях способна и мога да давам отговор за всяко едно решение, което съм взела. Участвах в доста борби, а изключително горда съм, че на два пъти изиграх „ основна роля “ в тежката борба за спасяването на Държавните културни институти в региона на театралните изкуства през извънредно неподходящите ковидни и пост-ковидни времена, в които ми се падна „ достойнството “ да работя. И да, успяхме! Два пъти! И през 2021 и през 2022 година направеното от нас Постановление на Министерски съвет, обезпечи живот на Държавните културни институти и не се стигна до банкрути.

Предстоят нови борби за българската просвета, за които от сърце желая да пожелая триумф на Найден Тодоров в тази му нова роля. Вярвам му! ", декларира още Танева.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР