Проф. Асен Балтов беше освободен като директор на болницата без

...
Проф. Асен Балтов беше освободен като директор на болницата без
Коментари Харесай

Проф. Габровски за освобождаването на шефа на Пирогов: Решение без сериозни аргументи

Проф. Асен Балтов беше освободен като шеф на болничното заведение без никой да е уведомяван и без съществени причини. Това сподели пред зам.-директорът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ и зам.-председател на БЛС проф. Николай Габровски във връзка освобождението на проф. Асен Балтов от длъжността шеф на здравното заведение.

„ Не мога да кажа дали решението е политическо, или персонално. Това решение е взето в цялостно несъгласие на правилата, които бяха декларирани - за бистрота, поредност и предвидимост. Това е решение, което е взето през вчерашния ден следобяд без никой да е уведомяван и без съществени причини. НЗОК направи едни изводи, които са оспорими. Екипът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ приготвяше несъгласие, което е негово право. Нормално беше болничното заведение да даде своите теза и пояснения и да забележим кой е крив и кой прав “, уточни той.

„ Общата рамка е, че по време на епидемията разплащането с лечебните заведения ставаше по друг метод. С възникването на епидемията ние блокирахме естествената си работа и се взе едно решение 85% от нашите доходи да бъдат давани без значение дали сме работили, или не. Това бяха обезпечени средства. Това беше рационално решение, тъй като остави опция на лечебните заведения да посрещнат идните талази. Сега някой идва и споделя, че в границите на този интервал, когато а давани средства, ние би трябвало да връщаме пари, тъй като не сме спазвали избрани логаритми. Ние нямаме логаритми за лекуване на пост-ковид синдром, това е болест на една година “, съобщи Габровски.

По думите му на става дума за парадокси във връзка с изказванието, че са нарушени логаритмите за лекуване на пациенти с Коронавирус, тъй като това е ново заболяване. „ Сега се желае да се връщат пари, тъй като случаи на Коронавирус са доказвани с бързи проби да вземем за пример. Има доста съществени проблеми освен за УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ с това връщане на пари. Иска се възобновяване на пари. Това е една офанзива общо върху съсловието. За всяка една от точките нашият екип има квалифициран отговор и ние имаме право на този отговор. Такава опция не беше дадена. Повечето хора одобряват като персонална засегнатост изказванията, че в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ не се е работило, че не е лекуван Коронавирус или не е лекувано вярно и е имало измами. Никакъв финансов интерес не е имал УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ от това да долекува болния, да бъдат осъществени спомагателни проучвания или да бъдат в допълнение приети в болница хората. Имаше лечебни заведения, които затвориха своите порти и получиха 85%. Работещите лечебни заведения в този момент са унизени. За мен това не е това, което заслужавахме за тези старания една година и това не е методът да се подготвим за една есен “, добави той.

По думите му е допустимо в тази ситуация с уволнението на проф. Балтов да става въпрос за персонално отношение към него. Според Габровски не може една такава инспекция да е съображение за промяната на шефа на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР