Проф. Анастас Герджиков е преизбран за ректор на СУ Св.

...
Проф. Анастас Герджиков е преизбран за ректор на СУ Св.
Коментари Харесай

Преизбраха проф. Атанас Герджиков за ректор на СУ

Проф. Анастас Герджиков е избран отново за ректор на СУ „ Св. Кл. Охридски “. За него гласоподаваха 254 от членовете на Общото заседание.

Герджиков беше единственият претендент, който направи доклад за свършеното през миналия мандат и начерта задачите пред Университета. Изслушването и полемиката в " Алма Матер " продължи над 6 часа.

Старият-нов ректор съобщи, че задачите в новия 4-годишен мандат са свързани с повишението на държавната дотация, личните доходи на висшето учебно заведение, усъвършенстване на разноските, обезпечаване на спомагателни средства за 60% нарастване на заплатите, средства за поправки и поддръжка на сградния фонд.

Герджиков направи равносметка за постигнатото по време на мандата му. Той уточни, че за интервала от 1 януари 2016 година до 1 януари 2019 година междинната брутна работна заплата е увеличена с 53% - от 1119 лева на 1713 лева

През 2015-2016 година студентите - бакалаври и магистри са били 23 330, а преподавателите 1705. През 2019 година студентите намалели до 20 616, а преподавателите са 1300. В тази връзка Герджиков твърди, че няма да понижава броя на чиновниците в централната администрация и преподавателите.

фото БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР