Проектозакон, чиято нужда беше предизвикана от наложените преди време американски

...
Проектозакон, чиято нужда беше предизвикана от наложените преди време американски
Коментари Харесай

Проектозакон „Магнитски“ запали нов скандал в коалицията

Проектозакон, чиято потребност беше провокирана от наложените преди време американски наказания на български жители по нормите „ Магнитски “, е на път да провокира нов трус в управническата коалиция.

Ден откакто се появиха информациите, че във финансовото министерство към този момент циркулира и се разисква план за специфичен закон за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от опасности за икономическата и финансовата система на страната, от Има Такъв Народ го оповестиха за безспорен фашизъм. ДБ, Българска социалистическа партия също се изрекоха срещу. Остри реакции пристигнаха и от опозицията в лицето на Движение за права и свободи и ГЕРБ. Министерството на правораздаването отхвърли изтеклият в някои медии план да е на работната група, която приготвя регулацията след глобите „ Магнитски “, и разгласи, че той опонира на Конституцията и конвенцията за правата на индивида.

Такъв план не е обсъждан с Има Такъв Народ, не сме го виждали и не ни е изпращан, обявиха депутатите на Слави. Ако изобщо това е минало през мозъка на някой перверзен политик, това е безспорен фашизъм, съобщи в Народното събрание Станислав Балабанов. Той подсети, че са се изправили се против бившето статукво, което беше трансформирало институциите в бухалки. Сега се предложило същото. Надявам се единствено да е обсъждано във въздуха и да не е използвано, по този начин без съд и присъда не може, разгласи Балабанов.

Информацията, че има подобен план се появи по БНР и от Националното радио настояват, че разполагат с него. За него като идея се приказва още от септември г. Той планува финансовият министър да оглави Междуведомствения съвет, в който ще влизат заместник-министрите на правораздаването, външните и вътрешните работи, на стопанската система и промишлеността, зам.-директорите на Национална агенция за приходите и ДАНС. Органът ще бъде съвещателен орган към Министерския съвет.

Предвижда се да бъдат основани национални описи - на лицата и обвързваните лица, за които има събрани данни, че употребяват с незаконни цели високотехнологични продукти; правят злоупотреби и измами в киберпространството или нерегламентирана активност на капиталови медиатори или пък се пробват да трансферират посредством български банки средства с непостоянен генезис, както и злоупотреби със средства на Европейски Съюз, пише „ Сега “.

Министерство на правосъдието: ПРОЕКТЪТ ПРОТИВОРЕЧИ НА КОНСТИТУЦИЯТА

Разпространеният в медиите законопроект има несъответствия и очевидни несъгласия с Конституцията, актовете на Европейския съюз и Европейската спогодба за отбрана правата на индивида, заради което не може да бъде подсилен в този му тип от Министерство на правораздаването и подложен на разискване. Това разгласи правосъдното министерство, до момента в който абсурдът набираше мощ. От известието по този начин и не излиза наяве чий е изтеклият в медиите план. Съобщава се обаче, че има работна група, която да изготви подобен план, и в нея „ вземат участие и специалисти на Министерството на финансите, на външните работи, Българска народна банка, Национална агенция за приходите, представители на университетските среди и други “. Групата още работи и е безапелационна, че потребност от регулация има, само че тя би трябвало да подхожда на българския и европейския правов ред. „ Работата на групата е динамична и незабавно откакто законопроектът бъде подготвен, той ще бъде разгласен по съответния законоустановен метод “, дава обещание Министерство на правосъдието.

Движение за права и свободи: ОТ АРХИВИТЕ НА БЕРИЯ

Депутатът от придвижването Хамид Хамид дефинира появяването на проектозакона, и изобщо държанието на държавното управление, като „ пълзящ фашизъм “. „ Може би е открит някъде в архивите на Лаврентий Берия от едно време, да е неосъществен закон на Берия. В компилация с трудовете на Химлер и на Гьобелс, в действителност се е получил един добър труд, с който ръководещите целят да подчинят своите съдружни сътрудници, които от няколко дни мрънкат за едно или друго “, разяснява Хамид.

„ Този закон, доколкото разбрах, е писан от Асен Василев. Той цели да оправи своите съдружни сътрудници. Даже негови доближени споделят, че това е особено за Слави Трифонов и Корнелия Нинова. А ние имаме привилегията нас да ни оправя министър председателят “, сподели Хамид. А най-после предизвести: „ От 30 години все някой оправя Движение за права и свободи и виждате по какъв начин все ни е оправил. Ако позволите да изтъквам един класик: „ Много като него към този момент плакаха “.

Демократична България: ПАС КЪМ МЕДИИТЕ

Христо Иванов – съпредседателят на Демократична България, разгласи, че подобен проектозакон на процедура няма. Причината е, че нищо сходно не е било политически в съгласие в ръководещата коалиция. Той беше безапелационен, че оповестеният в медиите текст на плана „ никога не може да бъде подсилен от Демократична България “. „ Очевидно в тези текстове имат несъгласия, основават проблеми с Конституцията, с Европейската спогодба за правата на индивида “, уточни Иванов.

По думите му публикуването на плана е „ пас към медиите “ от страна на „ хора, които се тормозят от още една вълна наказания по „ Магнитски “. „ Ние по някакъв метод ще би трябвало да уредим вътрешноправните последствия от тези интервенции. Докато в България няма правораздаване, на което всички да имаме доверие, и си решаваме проблемите с обвинявания в корупция, България ще бъде отворена към външни фактори, в това число Съединени американски щати, да вършат сходни интервенции, които основават безусловно изключителна обстановка в нашето правно пространство, които след това да се чудим по какъв начин да ги уредим и по този начин да произвеждаме такива обществени драми “, добави десният политик.

Българска социалистическа партия: НАПЪЛНО НЕПРИЕМЛИВО

От Българска социалистическа партия обявиха, че не се произнасят по клюки в интернет. „ Този закон не е коментиран в съдружния формат, не е коментиран вътре в партиите. По този метод, по който беше показан в медиите, той е безусловно недопустим, няма по какъв начин да бъде подсилен и мисля, че няма рационален човек в страната, който да каже „ да “ на това, което беше оповестено “, съобщи изрично ръководителят на алената парламентарна група Георги Свиленски.

ГЕРБ-СДС: ПОЛИТИЧЕСКА ПАТОЛОГИЯ

Депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев съобщи, че проектозаконът в никакъв случай няма да види бял свят, защото опонира на Конституцията. „ Този текст значи, че на следващия ден, в случай че някой от вас обиди или наскърби Кирил Петков или Асен Василев, може да му запорират цялото имущество “, изясни той на публицистите.

Дончев разгласи, че се тормози повече от „ степента на самостоятелна и политическа патология, която е родила сходен текст “. И позволи, че следващата стъпка на държавното управление е да стартира да афишира съперниците си за „ врагове на народа “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР