Проектобюджетът за 2021 г., който Министерството на финансите публикува преди

...
Проектобюджетът за 2021 г., който Министерството на финансите публикува преди
Коментари Харесай

Дянков: Проектобюджетът за 2021 г. е за гласове, напомня този на Станишев за 2009 г.

Проектобюджетът за 2021 година, който Министерството на финансите разгласява преди ден, е избирателен бюджет и е изработен, с цел да завоюва колкото може повече гласове. Това мнение изрази пред БНР финансовият министър в първото държавно управление ”Борисов ” Симеон Дянков. В тази си роля той наложи мощни ограничавания на бюджета тогава в опит да понижи недостига в изискванията на международна финансова рецесия и с това си завоюва голям брой недоброжелатели.
" Този бюджет доста ми припомня на бюджета, признат от държавното управление на Сергей Станишев в края на 2008 година, т.е., има пари, само че те не се употребяват дейно, а за да се показа ръководещата коалиция по-добре на изборите В този бюджет се мисли все едно нямаме рецесия ", разяснява през днешния ден Дянков.

" Не ме тормози дефицитът, тъй като сме в интервал на рецесия и в подобен интервал дефицитът се подвига в съвсем всички страни... Въпросът е този недостиг защо се харчи. Надявам се, че харченето ще отива към политики, които оказват помощ на стопанската система да се развива. В момента е ориентирано към това кои гласове могат да се завоюват ", сподели финансистът.

По думите му " притеснителното е, че липсва мисъл по какъв начин се оправяме с тази рецесия " и е редно " в един сериозен бюджет, изключително при рецесия, би трябвало да има запас, който да е написан ".

" По време на рецесия е моментът, в който по-лесно се вършат промени, тъй като се вижда в обществото какво е належащо. Как освен да се оправим с рецесията, а след рецесията по какъв начин да сме по-силни в тези браншове... Има разноски, на които или не им е времето в този момент, или вървят в мисълта, че рецесията е зад нас и се оправяме с последствията от нея. Някои разноски могат да се забавят във времето, да вземем за пример, във военната сфера. Би могло да се мисли за по-ефективни разноски в бранша на превоза ", сподели Дянков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР