Проектобюджетът на Пловдив, който е качен на сайта на общината

...
Проектобюджетът на Пловдив, който е качен на сайта на общината
Коментари Харесай

Бюджет на отпушването на Пловдив

Проектобюджетът на Пловдив, който е качен на уеб страницата на общината и следва публичното му разискване, е бюджет на отпушването на града посредством дотъкмяване на започнатите инфраструктурни планове.

Това стана ясно от думите на кмета Костадин Димитров, който дружно със заместника си по финанси Жени Петкова показа финансовата рамка за 2024 година

Предлага се покачване със 100% на общинските наеми, в това число на жилища, и някои от цените на административните услуги.

От 1 януари са увеличени с 10% заплатите на чиновниците в общината и общинските предприятия.

Общата финансова рамка е над 683 млн. 918 хиляди лева и е с над 28 млн. повече от миналогодишната.

Жени Петкова изясни, че разликата идва от повишената сума от страната за делегираните действия.

Тази година тя е в размер на 383 милиона 772 хиляди лв..

300 милиона пък са заложените доходи от локални налози и такси, което е с над 24 милиона по-малко от предходната година.

Това демонстрира, че в плана на бюджет за 2024 година се стремим да се приближим към действителните доходи. Реалните доходи на Община Пловдив към 31 декември 2023 година са в размер на 212 милиона 908 хиляди лв.. Разликата в този проект за 2024 година е към 87 милиона лв.. Очакванията ни са за нарастване на приходосъбирането, сподели Петкова.

Заложените финансови разноски за 2024 година са за над 123 млн. лв., като са планувани средства за довършването на значимите за града инфраструктурни обекти.

Във финансовата рамка не са планувани средства за Рогошко шосе, както и за строителството на двете спортни зали в регион Западен.

При актуализацията на бюджета в идващите месеци, ще се търси вид за обезпечаване на нужните средства, сподели още кметът Костадин Димитров.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР