Проектобюджетът има много силен социален пакет. Ние продължаваме социалния пакет

...
Проектобюджетът има много силен социален пакет. Ние продължаваме социалния пакет
Коментари Харесай

Ето я минималната пенсия. Разкритие на Румен Гечев

" Проектобюджетът има доста мощен обществен пакет. Ние продължаваме обществения пакет от 20 милиарда лв., който беше признат при започване на годината, и в този момент прибавяме още съвсем 2 милиарда към него за обезщетения. " Това съобщи пред Българска национална телевизия националният представител от " Българска социалистическа партия за България " и зам.-председател на парламентарната бюджетна комисия проф. Румен Гечев.

Той обясни част от ограниченията: " По отношение на работещите млади фамилии с деца, усилваме данъчните отстъпки с 1500 лева на дете. Правим и една първа и забележителна стъпка в смяна на несправедливата пенсионна система – първо, усилваме минималната пенсия на 467 лева, и второ, разрушаваме хармониката към правдивост към по-висока междинна и по-висока оптималната пенсия, която отива на 2000 лева месечно, а от първи октомври ще стане 3400 лева "

" Политиката на обезщетения на държавното управление е удачна. Без никакво изключение, всички страни членки на Европейски Съюз организират такава политика. Даже частта от Брутният вътрешен продукт, която отива за обезщетения в България е малко по-ниска от междинните индикатори на Европейски Съюз. А френското държавно управление реши да отдели 40 милиарда евро и да сложи таван на цените на природния газ и електричеството.

Казвам го, тъй като имаше критици, които обясняваха по какъв начин концепцията на Българска социалистическа партия за таван на някои цени ще докара до недостиг и е неразумна. А ние предлагахме, и нашата концепция бе подкрепена от част от сътрудниците ни, това, което вършат Франция и други европейски страни ", разяснява социалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР