Проектите по програма ,,Подкрепа на организации на български общности с

...
Проектите по програма ,,Подкрепа на организации на български общности с
Коментари Харесай

Ето как София подкрепя общностите с българско самосъзнание зад граница

Проектите по стратегия,,Подкрепа на организации на български общности с българско съзнание " в Косово приключиха сполучливо. По този мотив дипломат Христо Гуджев одобри ръководителите на Неправителствени организации „ Обединени българи в Косово “ Расмин Хамза и на Неправителствени организации „ Културно просветно сдружение на българите в Жупа, Подгора и района “ Сейфия Османи. Срещата се организира в посолството в Прищина на 3 февруари, оповестиха от Министерство на външните работи.

Проектите бяха осъществени по отношение на решение на Министерския съвет за осъществяване на Програма за поддръжка на организации на български общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна и Република Молдова и на жители на Република Северна Македония с българско съзнание. В рамките на мероприятието дипломат Христо Гуджев и ръководителите на двете сдружения подписаха Констативни протоколи, удостоверяващи завършването на плановете. Дружествата показаха своя отчет по активността, финансово-отчетни документи и снимков материал.

Посланик Гуджев акцентира значимостта на осъществяването на двата плана за поощряване на българския език и просвета в Косово, интеграцията на българската малцинствена общественост, подпомагане и увеличение на потенциала за развиване на българската общественост в Гора, Подгора и Жупа и създаване на потенциала на българските организации в Косово. Той увери гостите, че съдействието с посолството на България ще продължи и отсега нататък. Гостите от своя страна показаха благодарността си, наблягайки, че това е първият път, в който те получават материална поддръжка от България и обявиха очакванията си за реализацията на сходни планове и в бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР