Проектите на (НВИМ) – пространството за изживяване Белезите на войната:

...
Проектите на (НВИМ) – пространството за изживяване Белезите на войната:
Коментари Харесай

Проекти на военноисторическия музей с национално и европейско признание

Проектите на (НВИМ) – пространството за преживяване „ Белезите на войната: изгубеното архитектурно завещание на София “ и пилотният Art M Back (Отвърни с изкуство), получиха самопризнание от Панаира на музейните изложения и от европейската фондация Аrt Еexplora.
Националният военноисторически музей бе отличен с две награди на Панаира на музейните изложения `2020. В рамките на форума пространството за преживяване „ Белезите на войната: изгубеното архитектурно завещание на София “ завоюва първа премия на Министерството на културата за атрактивен и новаторски план за независима мобилна галерия измежду кандидатурите на 10 други български музея и бе отличено с приз от премиите „ Наследство “ на Сдружение „ Български музеи “ в категорията „ Събития и работа с публики “. С „ Белезите на войната: изгубеното архитектурно завещание на София “ НВИМ споделя за разрушителните бомбардировки от Втората международна война. За плана са основани тематичен уебсайт „ Белезите на войната “ и специфичното мобилно приложение със същото име, посредством които всеки може да се разноски из улиците на София, да види изгубения образ на града и да се запознае с историята на разрушените здания преди, по време на и след бомбардировките.
 Военноисторическият музей отваря външната си експозиция Военноисторическият музей отваря външната си експозиция
Националният военноисторически музей отваря поетапно своите експозиции, спазвайки прецизно условията за недопускане разпространениет...
Освен националните оценки Националният военноисторически музей получи и европейско самопризнание. Проектът Art M Back (Отвърни с изкуство) е част от формалната селекция на най-хубавите оферти (т.нар. shortlist) за европейската премия на фондация Art Explora дружно със световноизвестни музеи като Британския музей, Мумок, Национална изложба в Лондон, Версай, Музея на Ван Гог и Музея на Мунк. От подадени общо 350 оферти на културни институции от цяла Европа са определени единствено 23, измежду които е и този на НВИМ, с цел да продължат в надпреварата за първите три места.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР