Проектът за саниране на първия от петте одобрени блока в

...
Проектът за саниране на първия от петте одобрени блока в
Коментари Харесай

Проектът за саниране на първия от петте одобрени блока в Пловдив започна символично

Проектът за саниране на първия от петте утвърдени блока в Пловдив стартира алегорично. Присъстваха кметът на Община Пловдив, заместник-кметът " Строителство и вложения ", кметът на регион Северен Стоян Алексиев, изпълнителят на обекта Иван Делчев, проектантите на обекта, представители на сдружението на притежателите, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Целта е да се усъвършенства енергийната успеваемост на многофамилни жилищни здания. Два от блоковете са на територията на регион " Северен ". Целият план е на обща стойност 3 692 629 лева, като от Европейски Съюз средствата са 3 138 735 лева, а националното финансиране е 553 894 лева Срокът на осъществяване е 30 месеца. 

Пожелавам на строителите да изпълнят плана бързо, качествено и в период, сподели районният кмет Стоян Алексиев. 

Изпълнението на ограниченията за енергийна успеваемост единствено на този блок ще коства 600 000 лв.. Общината усилва цената с 20% поради повишаването на строителните материали. За петте блока се планува в допълнение финансиране от 700 000 лв., които ще бъдат заложени в бюджета на града, който следва да се гласоподава от Общинския съвет на 18 април. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР