Проектът за реновирането на парка в кв. Река Девня“ общината

...
Проектът за реновирането на парка в кв. Река Девня“ общината
Коментари Харесай

Община Девня реновира парк с подкрепата на Нестле за Живей Активно!

Проектът за реновирането на парка в кв. „ Река Девня “ общината основава поради публичната му значителност за жителите на региона. Обектът попада в рамките на основания административен център и се посещава от доста хора. В непосредственост се намира постройката на общинска администрация, Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, има общинска болница и Музей на мозайките. Общината взе участие в състезанието „ Нестле за Живей Активно “ с концепцията да откри сътрудник, с който дружно да подобрят средата за живот на жителите, да благоустроят парка и да го трансфорат в съвременна зона за спорт, отдих и игра.
 
Спорт навън за дребни и огромни
Парковото пространство е само за целия квартал и след обновяването му от него се възползват както родителите, по този начин и децата. В изискванията на пандемия новите уреди за фитнес – тренажори за крайници и плещи се оказват превъзходен вид за спорт навън, с цел да могат хората да се движат интензивно на чист въздух. При реализацията на плана е планувано също и създаване на площадка,  отговаряща на актуалните условия за сигурност – настилката е ударопоглъщаща, сложени са атрактивни уреди - въртележка, няколко типа люлки, пързалка. Осигурени са и пейки за най-малките. В региона на квартала живеят към 160 деца, които интензивно употребяват новите придобивки, когато времето и изискванията им разрешат игра навън при съблюдаване на всички ограничения за сигурност, наложени от пандемията. По плана общината съумява да облагороди и пространството към уредите и площадката с красива градинка, в която са посадени шубраци и многогодишни цветя.
 
Личен образец
От Община Девня са безапелационни, че присъединяване в самодейността „ Нестле за Живей интензивно! “ към този момент втора година е извънредно потребно, забавно и сполучливо. На 22 септември 2020 година общината се включи за следващ път в програмата, като провежда огромен горски пешеходен поход. В събитието се включват над 230 участника, а представителите на локалната администрация съумяват да дадат персонален образец, като предизвикват останалите си съграждани към интензивно придвижване и по-здравословен метод на живот.
 Цялостно възобновяване на парка в Девня в границите на Нестле за Живей Активно! “ Цялостно възобновяване на парка в Девня в границите на " Нестле за Живей Активно! “
На специфична гала в аулата на НСА " Васил Левски " беше определен спечелилия в първия народен конкурс сред общините „ Нестле з...
 
Продължението през 2020 година
В Националния конкурс сред общините „ Нестле за Живей Активно! “ Община Велики Преслав бе определена за победител за 2020 година Награждаването на най-активната община  в България се организира на 28.01.2021 година на специфична онлайн гала. В „ Нестле за Живей Активно! “ през 2020 година присъединяване взеха общо 22 общини, като 19 от тях се включиха в националния конкурс - Бургас, Белослав, Брегово, Брезник, Девня, Добрич, Дряново, Кнежа, Козлодуй, Мездра, Мизия, Плевен, Велики Преслав, Вълчи Дол, Ардино, Берковица, Ботевград, Смядово, Созопол. От тях в предварителния стадий на състезанието бяха определени 7-те най-активни общини - Добрич, Бургас, Велики Преслав, Плевен, Берковица, Ардино и Брегово.
На финалния кръг от състезанието на 28 януари 7-те определени общини показаха пред журито своята концепция, обвързвана с дейния метод на живот и създаване на привички за уравновесено хранене на популацията, която да осъществят благодарение на паричната премия от самодейността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР