Проектът Презареди бъдещето си“, иницииран от Джуниър Ачийвмънт“ фондация УниКредит“,

...
Проектът Презареди бъдещето си“, иницииран от Джуниър Ачийвмънт“ фондация УниКредит“,
Коментари Харесай

14 000 ученици ще развиват практически умения в нов образователен проект

Проектът „ Презареди бъдещето си “, иницииран от „ Джуниър Ачийвмънт “ фондация „ УниКредит “, ще даде опция за практическо развиване на уменията на към 14 000 възпитаници .

Той бе показан по време от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, който уточни, че ведомството активно работи за въвеждане на промени в просветителната система за смяна в метода на оценяване – от наизустяване на познания към образуване на умения и компетентности.

Сътрудничеството с неправителствени организации, обществени сътрудници и бизнес бранша е ориентирано към даване на благоприятни условия за подготовка на учениците за по-добра професионална и личностна реализация .

Проектът „ Презареди бъдещето си “ ще се осъществя в няколко европейски страни , а в България пилотната фаза ще започва от януари идната година в учебни заведения от областите София, Бургас, Варна, Търговище, Добрич, Плевен и Русе . Училищата, определени за пилотната фаза, бяха селектирани посредством конкурс, основан на техните мотивации и предоставени данни от Министерството на образованието и науката.

Основните действия на плана включват образования и методическа поддръжка за преподавателите, както и на практика стратегии за учениците, обхващащи образование по финансова просветеност , извънкласни интензивности, иновационни лагери, уебинари, работилници за кариерни умения, визити в компании и благоприятни условия за летни стажове. Проектът цели да поддържа учениците в развиването на основни познания и умения , нужни за тяхното сполучливо включване в обществения и икономическия живот.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР