Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за

...
Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за
Коментари Харесай

МВР ще организира публично обсъждане на проекта за промени в Закона за движение по пътищата

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за придвижване по пътищата е оповестен на интернет страницата на Министерство на вътрешните работи. Припомняме, че при започване на декември 2021 година по заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков беше основана работна група за разбор на в този момент настоящия закон. Задачата  на специалистите беше да създадат повсеместен обзор на нормативната база. Бяха направени съответни оферти и рекомендации, които залегнаха в плана.

Покани да дават мнения са отправени към представители на законодателната и изпълнителната власт, Върховен административен съд и Върховен касационен съд, браншови организации и неправителствени организации,  ангажирани с казуса. В рамките на едномесечния период за публично разискване ще бъде систематизиран приносът на постъпилите отзиви и оферти по законопроекта.

Водено от убеждението, че сигурността на придвижването и намаляването на пътния травматизъм изискват отговорност и съгласуваност от разнообразни структури, Министерството на вътрешните работи възнамерява да организира във вторник, 19 април, и обществено разискване. Допълнителна информация за организацията на събитието ще предоставим при започване на идващата седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР