Проектът на стойност малко над 20,6 милиона лева се реализира

...
Проектът на стойност малко над 20,6 милиона лева се реализира
Коментари Харесай

С нова драгажна техника улесняват корабоплаването по Дунав

Проектът на стойност малко над 20,6 милиона лв. се осъществя с европейско финансиране по Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура "

Специализирана техника, обезпечена с европейско финансиране по Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ", към този момент се грижи за целогодишното потребление на рекаДунав за мореплаване, предава.

С помощта на новите уреди Изпълнителната организация " Поддържане и изследване на рекаДунав " взема решение казуса с образуването на прагове, които при ниски води затрудняват прекосяването на плавателните съдове.

Нова драгажна техника обезпечава независимата активност по удълбочаване на корабоплавателния път по рекаДунав в българския ѝ сектор. Тя бе доставена на Изпълнителната организация " Поддържане и изследване на рекаДунав " в Русе.

Новата техника влезе в деяние още през лятото на предходната година, единствено няколко месеца след доставката ѝ. Драгиране бе осъществено в региона на остров Белене, където ниските води образуват прагове. Вече се възнамерява активността и за тази година. Извършват се интензивни измервания на корабоплавателния път.

Проектът носи голяма изгода за естествената активност по реката. Това е втори план по оперативни стратегии, с които организацията получава съвременна техника.

" Агенцията към този момент има съвременно, модерно съоръжение, с което може да прави независимо драгажни работи в сериозните за корабоплаването сектори. Цялата драгажна група е обезпечена с екипаж и нужните средства. Ще бъде интензивно употребена за възстановяване на изискванията ", съобщи шефът на ИА " Поддържане и изследване на рекаДунав " Божидар Янков.

Проектът, който е на стойност малко над 20,6 милиона лв., оказва помощ и за осъществяване на интернационалните договорености в подтекста на режима за мореплаване по Дунава.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР