Проектът „На родените днес“, при който на едно определено място

...
Проектът „На родените днес“, при който на едно определено място
Коментари Харесай

Искат и кулата на Сахат тепе да свети за всяко новородено

Проектът „ На родените през днешния ден “, при който на едно несъмнено място в „ Капана “ стартират да мигат лампите на уличното осветяване за всяко новородено дете, ще бъде възобновен и уголемен. Идеята е на зам.-кмета по културата Пламен Панов, на кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов и на Кирил Велчев от фондация „ Пловдив 2019 “.

Досега осветлението мигаше за всяко новородено единствено на едно несъмнено място в артквартала. Идеята е в началото обсегът на плана да се разшири в целия „ Капана “, а по-късно в него да се включи уличното осветяване на Младежкия рид и на Часовниковата кула на Сахат тепе.

Пламен Панов, Георги Стаменов и Кирил Велчев се срещнаха със Стефан Малиновски и Кузман Драгнев, чието компания реализира техническата част на забавната концепция. Ще се види какви схеми и съставни елементи от електрическата част е належащо да се подменят. Според концепцията осветлението на квартала е обвързвано с лечебните заведения УСБАЛАГ “Селена”, УМБАЛ “Св. Георги”, УМБАЛ “Пловдив” и клиника “Торакс “. При раждането на дете татко му или доктор натискат бутон, при който лампите в една част на „ Капана “ започваха да мигат.

Първоначално създателят на „ На родените през днешния ден “ Алберто Герути бе подарил плана единствено за една година. Емил Миразчиев от съдружие „ Изкуството през днешния ден “, което го реализира преди удостовери, че той е дал разрешението си той да бъде удължен. Проектът на Герути бе финансиран от „ Пловдив – Европейска столица на културата – 2019 “. „ На родените през днешния ден “ е осъществен на доста места в света – в Япония, Русия, Турция, Италия, Белгия. Навсякъде специфична плоча отбелязва концепцията на плана.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР