Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г.

...
Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г.
Коментари Харесай

Обсъждат нов график за движение на влаковете през 2023 г.

Проектът на График за придвижване на влаковете за 2023 година е оповестен за публично разискване на уеб страницата на БДЖ. 

С новия график е планувано придвижването на пряк пътнически трен от Пловдив през Димитровград, Симеоновград, Нова Загора за Бургас. От гара Бургас пък е планувано да пътува пряк трен през Нова Загора, Симеоновград до Свиленград. По този метод ще се подобрят опциите за пътешестване от Южна България до Бургас и в противоположното направление.

Прави усещане, че се понижава броя на директните влакове по една от най-натоварените жп линии в страната - от София до Пловдив. От сегашните 12 дневно по направлението от столицата до втория град на страната, следващата година те ще станат 10. В противоположната посока Пловдив - София, от сегашните 13 влака дневно те стават 11.

За възстановяване на свързаността с железопътен превоз сред Северна и Южна България ще бъде продължен маршрута на два бързи влака, които пътуват по направлението Русе - Стара Загора - Русе. За тези композиции е планувано към този момент да се движат по маршрута Русе - Пловдив - Русе.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през идващия летен сезон е планувано да се движат нощни влакове сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР